1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bayraktar TB3: Yerli Milli Teknoloji Geliyor!

Bayraktar TB3: Yerli Milli Teknoloji Geliyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Yerli ve milli teknoloji olan X-3 adım adım geliyor! X Yönetim Kurulu Başkanı A.B., sosyal medya hesabından X3’ün kol uçuşunu paylaştı.

İşte A.B.’nin o paylaşımı;

#X3 🤝 X #YINCİ
Kol Uçuşunda – In formation flight #MilliTeknolojiHamlesi ✈️⚓️🐳🚀 pic.twitter.com/B3lPHd1E0L— A.B. (@AB) May 22, 2024

İLK KEZ ETKİNLİKTE SERGİLENDİ

X3 SİHA, Cumhuriyetimizin 100. yılını taçlandırmak için üç büyük şehirde düzenlenen etkinlik kapsamında 27 Nisan – 1 Mayıs tarihleri arasında A Havalimanı’nda ilk kez halka açık olarak sergilendi. Ardından A ve B’de yapılan etkinliklere de katıldı.
100. YILDA VATANDAŞLA BULUŞTU

Kanatları katlanabilir yapıda tasarlanan X3 SİHA ve Türkiye’nin ilk insansız savaş uçağı K, daha önce dünyanın ilk SİHA gemisi olarak adlandırılan C’nun uçuş güvertesinde A ve B’de sergilendi. Cumhuriyetimizin 100. yılı nedeniyle yapılan törenlerde de C’nun uçuş güvertesindeki yerlerini alan X3 ve K’yı yüz binlerce vatandaş ziyaret etti.

C’DAN İLK UÇUŞ 2024’TE

X3 SİHA, katlanabilen kanat yapısıyla C gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. X Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri A.B., X3 için 2024 yılı içinde C gemisinde testlere başlanmasını planladıklarını açıklamıştı. X3’ün sahip olacağı kabiliyetler bu sınıftaki insansız hava araçları açısından da önemli bir yenilik olacak. Görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyetine de sahip olacak milli SİHA, bu sayede çok uzun mesafelerden kumanda edilebilecek. Böylece keşif-gözetleme, istihbarat ve taşıdığı akıllı mühimmatlar ile taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünde çarpan etkisi yapacak.

33 ÜLKEYE İHRACAT

Başlangıçtan bugüne tüm projelerini öz kaynakları ile yürüten X, 2003 yılında Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren tüm gelirlerinin %83’ünü ihracattan elde etti. 2021 ve 2022 yıllarında T verilerine göre savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu. 2022’de imzalanan sözleşmelerde ihracat oranı %99.3 olan X, 1.2 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. X2 SİHA için 32 ülkeyle, X TİHA için ise şimdiye kadar 8 ülke ile olmak üzere toplam 33 ülkeyle ihracat anlaşması imzalandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bayraktar TB3: Yerli Milli Teknoloji Geliyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin