1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. BBP Genel Başkanı Destici: “Asgari Ücrette Yapılacak Zam Haksızlık!”

BBP Genel Başkanı Destici: “Asgari Ücrette Yapılacak Zam Haksızlık!”

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında İran Cumhurbaşkanı Reisi’nin helikopter kazasında hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülerini dile getirerek taziye dileklerini ilettiklerini açıkladı. Destici, hayat pahalılığının ve yüksek enflasyonun devam ettiğini belirterek Temmuz ayında 10.000 TL emekli alan emeklilere sadece enflasyon oranında yapılacak zammın yetersiz olduğunu, en azından seyyanen 5.000 TL fark verilerek maaşların asgari ücret seviyesine çıkarılması gerektiğini belirtti.

Asgari ücrete temmuz ayında zam yapılmayacağı yönünde hükümet tarafından açıklamalar yapıldığını belirten Destici, asgari ücret tespit komisyonunun enflasyon rakamının altında olmayacak şekilde asgari ücreti yeniden belirlemesi gerektiğini vurguladı. İdam cezasının getirilmesi gerektiğini savunan Destici, terör eylemleri, çocuk cinayetleri ve keyfi cinayetler için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başıboş sokak köpekleri konusunda da konuşan Destici, sokaklardaki saldırgan ve hastalıklı köpeklerin temizlenmesi gerektiğini belirtti. Romanlarda ise özellikle bir güruhun ödüllendirilmiş olabileceğini ve yaptıkları geziyi eleştirdi. Sokak köpeği meselesinin Türkiye’nin bir sorunu olduğunu ve çözüm bulunması gerektiğinin altını çizdi. Herkesin güvenli bir şekilde sokakta dolaşabilmesi gerektiğini ve bu konuda hükümetin ve belediyelerin çalışma yapması gerektiğine dikkat çekti. Mevcut durumun devam etmesinin kabul edilemez olduğunu söyledi.

Son olarak, Roma gezisiyle ilgili eleştirilerde bulundu ve seyahatin gereksiz olduğunu belirtti. Kendisinin iktidarında bu tür gezi ve ziyaretlerin olmayacağını vurguladı. Toplumun genel sorunlarının önce gelmesi gerektiğini ve bu tür lüks seyahatlerin topluma karşı sorumsuzluk olduğunu söyledi ve özellikle gazetecilerin ödüllendirilmiş olabileceğini ima etti. Gelecekte benzer durumların yaşanmaması için gereken önlemlerin alınması gerektiğini belirtti ve bu tür olayların artık kabul edilemez olduğunu ifade etti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Genel Başkanı Destici: “Asgari Ücrette Yapılacak Zam Haksızlık!”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin