1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “İdam bir mecburiyettir” – Türkiye için idam geri mi dönüyor?

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “İdam bir mecburiyettir” – Türkiye için idam geri mi dönüyor?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlenen İl Başkanları Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, idam cezasının Türkiye için bir zorunluluk olduğunu belirterek, “İdam, Türkiye ve Müslüman Türk milleti için bir zarurettir. İdam cezası, bugünün Türkiye’si için mecburiyettir ve idam cezası mutlaka ama mutlaka geri getirilmelidir” dedi.

Destici, toplumsal olayların infiale neden olduğunu söyleyerek, infaz sisteminde değişiklikler yapılması gerektiğini ve ceza oranlarının artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, tahliyesiz müebbet hapis cezasının geri getirilmesi gerektiğini ifade etti.

İsrail’in Gazze ve Lübnan’a yönelik saldırılarına da değinen Destici, “Bugün katledilen çocuklar ve masum kadınlar, başka dinden de olsalardı, başka coğrafyada da yaşasalardı yine mazlumların tarafında olacaktık. Her zaman mazlumların yanında duracağız” şeklinde konuştu.

Terör örgütlerine karşı net bir duruş sergilediklerini belirten Destici, terör örgütü uzantılarını siyasi parti olarak kabul etmediklerini ve etmeyeceklerini ifade etti. Ayrıca terör örgütleriyle ilişkili olmayan herhangi bir siyasi partinin terörle ilişkilendirilmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Çözüm süreci, diyalog ve uzlaşma gibi kavramların terör örgütlerini meşrulaştırmaya yönelik olduğunu belirten Destici, bu tür girişimlere asla geçit vermeyeceklerini vurguladı. Aynı yılanlara tekrar ısırılmaması gerektiğini ifade eden Destici, devlete meydan okuyan teröristlerin karşısında duracaklarını belirtti. Ahmet Türk ve benzeri kişilerin eylemlerine karşı valiliklerin müdahale etmesini övdü.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici: “İdam bir mecburiyettir” – Türkiye için idam geri mi dönüyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin