1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Bedelli Askerlik Ücreti Temmuz Zammı Sonrasında Ne Kadar Olacak?

Bedelli Askerlik Ücreti Temmuz Zammı Sonrasında Ne Kadar Olacak?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Temmuz ayında yapılacak zam ile birlikte bedelli askerlik ücretinin artması beklenmektedir. Milli Savunma Bakanlığı, bedelli askerliğin ücretinde yapılacak zam konusunda yaptığı açıklamada, mevcut ücretin memur aylık katsayısına göre güncelleneceğini ve bu güncellemeden önce başvuru yapmak isteyenlerin 28 Haziran’a kadar işlemlerini tamamlamaları gerektiğini belirtti. Şu anki bedelli askerlik ücreti 182.609 TL olarak uygulanmaktadır.

Geçtiğimiz Ocak ayında 182.609 TL’ye çıkarılan bedelli askerlik ücreti, Temmuz ayında yapılacak zam ile 215 bin lira seviyesine ulaşabilir. 2019 yılında yasalaşan kanuna göre, ilk bedelli askerlik ücreti 31.343 TL olarak belirlenmişti ve memur maaşı katsayısına göre her altı ayda bir artırılmıştır. Örneğin, 2023 yılının ikinci yarısında 122.350 TL olan bedelli askerlik ücreti, 2024’ün ilk yarısında 182.608 TL’ye yükseltilmiştir.

Bedelli askerlik ücreti, 7179 sayılı Askere Alma Kanunu’na göre hesaplanmaktadır. Ödenecek ücret, 240 bin gösterge rakamının geçerli memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu bulunmaktadır ve her yıl ocak ve temmuz aylarında yeniden belirlenmektedir. Bedelli askerlik uygulamalarında çeşitli dönemlerde farklı ücretler belirlenmiş ve bazı dönemlerde kışla zorunluluğu da getirilmiştir.

Son olarak, bedelli askerlik ücretinin Temmuz 2024 zammıyla 215 bin TL’yi aşması beklenmektedir. Bu durum, yükümlülerin bedelli askerlik hizmetine müracaat etmek için zam öncesi son tarihi olan 28 Haziran’a kadar başvurularını tamamlamalarını gerektirmektedir. Bedelli askerlik ücretinin zamanla artması ve güncellenmesi, yükümlülere her yıl yeni bir ücret düzenlemesi ile karşı karşıya kalmalarına neden olmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bedelli Askerlik Ücreti Temmuz Zammı Sonrasında Ne Kadar Olacak?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin