1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Belçika Türkleri: Güçlü Katkılar ve Başarılar!

Belçika Türkleri: Güçlü Katkılar ve Başarılar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bakan Yıldız, Santralİstanbul Kampüsü’ndeki festivalde yaptığı konuşmada, organizasyona katılmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Avrupalı Türklerin, Belçikalılarla birlikte topluma önemli katkılar sağladığını vurgulayan Yıldız, her birinin başarılarıyla gurur duyduğunu dile getirdi.

Göçün 60. yılında göçmenlerin topluma önemli figürler olarak yükseldiğine dikkat çeken Yıldız, ilk neslin işçi olarak göç etmesini takiben doktorlar, mühendisler, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve iş insanlarının ortaya çıktığını belirtti.

Belçika’da yaşayan Türklerin iki ülke arasındaki ticaretin büyümesine önemli katkı sağladığını belirten Yıldız, festivale katılan herkesi kıymetli ve değerli bulduğunu söyledi.

İki ülke arasındaki köklü işbirliğinin devam etmesini dileyen Yıldız, farklı etkinlik stantlarında sunulan Belçika mutfağını deneyerek, festivalin tadını çıkardı.

Festival alanında ziyaretçilerle sohbet eden Yıldız, anı fotoğrafları çektirdi ve Belçika’nın Ankara Büyükelçisi Paul Huynen ve İstanbul Başkonsolosu Tim Van Anderlecht ile birlikte etkinliği gezdi.

Büyükelçi Huynen, 60 yıl önce gelen göçmenlerin bugün her sektörde etkin olduklarını vurgulayarak, Türkiye ve Belçika arasındaki bağların güçlendiğini belirtti.

Başkonsolos Tim Van Anderlecht, Belçika’da yaşayan Türk nüfusunun ülkenin %2’sini oluşturduğunu ve 200 binden fazla Türk vatandaşının yaşadığını ifade etti.

Şarkıcı Aylin, gurbetçi hayatının zorluklarını dile getirerek, Belçika doğumlu olmasına rağmen iki kültür arasında denge kurma çabası içinde olduğunu anlattı.

Etkinlikte Belçikalı yazar Tom Naegels, göç hakkında yazdığı kitaba dayalı bir seminer verirken, 25 yıl boyunca konsoloslukta çalışan iki personele de hediye takdim edildi.

Festivalde atölye çalışmaları, lezzet durağı ve sanat sergileriyle katılımcılar eğlenceli bir gün geçirirken, Kubat, Doğukan Manço ve Ali Pınar gibi Türk asıllı Belçika vatandaşı sanatçılar sahne aldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belçika Türkleri: Güçlü Katkılar ve Başarılar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin