1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Belediyeyi Borçsuz Devraldı, 1 Milyar TL Borçlanma Yetkisi Aldı!

Belediyeyi Borçsuz Devraldı, 1 Milyar TL Borçlanma Yetkisi Aldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde yüzde 56.61 oy oranıyla Etimesgut Belediye Başkanı seçilen Erdal Beşikçioğlu, borçsuz olarak devraldığı belediyeden 1 milyar TL borçlanma yetkisi aldı. Bu göreve gelen Beşikçioğlu, belediyeyi borçsuz olarak devralan önceki başkan Enver Demirel’in 2019’da verdiği vaatlerin tamamını yerine getirdiğini açıkladı. Beşikçioğlu, CHP Genel Merkezi’nde düzenlenen “İktidar Yolunda CHP Belediyeciliği Çalıştay”ında belediyenin borcu olmadığını belirtirken, Enver Demirel’in belediyeyi borçsuz bir şekilde kendilerine teslim ettiğini vurguladı. Beşikçioğlu, kaldıkları yerden devam ettiklerini ve şanslı bir belediye olduklarını ifade etti.

Eski oyuncu olan Beşikçioğlu’nun belediye başkanlığına gelmesine ilişkin bazı eleştiriler de yapıldı. CHP’nin eski avukatı Mustafa Kemal Çiçek, Beşikçioğlu’na tepki göstererek sosyal medya hesabından bu durumu sert bir dille eleştirdi. Mustafa Kemal Çiçek, Beşikçioğlu’nun belediyeyi borçsuz olarak devraldığını ancak sonrasında borçlanma yetkisi aldığını ve bunun doğru olmadığını belirtti.

Beşikçioğlu, seçim sürecinde “Benim hiçbir vaadim yok. Ben size sevgiyi vadediyorum” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu. 3 aylık başkanlık sürecinde ise Beşikçioğlu’nun marjinal şarkıcıların özel konserlerde sahne aldığı, festivaller düzenlediği ve benzeri eğlence organizasyonlarına imza attığı belirtiliyor. Bu aktivitelerle Beşikçioğlu’nun dikkat çektiği ve farklı bir belediyecilik anlayışı sergilediği ifade ediliyor.

Son olarak, Haber7 kaynağına göre Beşikçioğlu’nun belediyenin borcunu devraldıktan sonra aldığı borçlanma yetkisi ve yürüttüğü faaliyetler hakkında detaylı bilgi verilmektedir.2024 yılı Temmuz ayında yapılan bu açıklamalar, Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu’nun belediyecilik anlayışı ve uygulamaları hakkında genel bir bakış sunmaktadır. Beşikçioğlu’nun seçim sürecindeki vaatleri, yönetimindeki değişiklikler ve belediyenin mali durumu konularında çeşitli değerlendirmeler yapılmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Belediyeyi Borçsuz Devraldı, 1 Milyar TL Borçlanma Yetkisi Aldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin