1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Berat Albayrak’ın Siyasete Dönüş Sinyali ve AKP İçinde İktidar Kavgası: İşte Detaylar!

Berat Albayrak’ın Siyasete Dönüş Sinyali ve AKP İçinde İktidar Kavgası: İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Hazine ve Maliye Bakanı olarak görev yapan Berat Albayrak, 2020 yılının Kasım ayında istifa etti. “At izi it izine karıştı” ifadesini kullanan Albayrak, istifasını duyurdu. AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Esra Erdoğan’la evli olan Albayrak, uzun süredir kamudan uzak duruyor.

Mehmet Y. Yılmaz, Sedat Ergin ile birlikte SÖZCÜ TV’de moderatörlük yaptığı ‘Ombudsman’ programında, Berat Albayrak’ın siyasete dönüş sinyalini ve AKP içinde yaşanacak iktidar kavgasını ele aldı. Yılmaz, bugün T24’teki köşe yazısında “AKP’deki ‘gizli yarış’ ve CHP” konulu bir analiz yaptı.

Söz konusu köşe yazısında, Berat Albayrak’a destek veren bir Instagram hesabı tarafından paylaşılan video üzerine değerlendirmeler yapıldı. Videoda, pazar yerinde bir kalabalık tarafından karşılanan Albayrak’ın ekonomiyi yönettiği dönemi özlemle anarak “geri dön, geri dön” çağrıları yapılıyor.

İktidar partisi AKP içinde de bir iktidar mücadelesinin yaşandığı belirtilen yazıda, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gelecek seçimler için uygun bir Cumhurbaşkanı adayı bulma zorunluluğu olduğu vurgulandı. Özellikle, CHP’nin Erdoğan’ı yenme hedefi doğrultusunda bir strateji izlemesi durumunda, AKP’nin kendi içindeki kavgaların artabileceği ifade edildi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine dair belirsizliklerin sürdüğü ve iktidar partisi içindeki güç mücadelesinin ilerleyen süreçte daha belirgin hale gelebileceği belirtilen yazıda, Erdoğan’ı destekleyen medya organlarının yanı sıra diğer potansiyel adayların da yakından takip edilmesi gerektiği vurgulandı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Berat Albayrak’ın Siyasete Dönüş Sinyali ve AKP İçinde İktidar Kavgası: İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin