1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Beş Parti Birleşti! Kurtuluş İttifakı’na Giriş Yapıldı

Beş Parti Birleşti! Kurtuluş İttifakı’na Giriş Yapıldı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye siyasi arenasında yeni bir ittifak doğdu. ATA Parti, Doğru Parti, Yurt Partisi, Adalet Partisi ve Milliyetçi Türkiye Partisi, “Kurtuluş İttifakı” adı altında bir araya gelerek ortak bir yol izleme kararı aldı. İttifakın sözcülüğünü Ahmet Yılmaz yapacak.

İttifakın yayınladığı bildiride, Türk ve Atatürk ile sorunu olmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bütün kişi ve kurumların adalet ve demokrasi mücadelesine katılmaya davet edildi. İmzalarıyla yayınlanan bildiride, Türk Milleti’ne hitaben şu ifadeler yer aldı:

“Milletimizin ve devletimizin sorunlarını çözebilmek için, mutlu ve huzurlu bir Türkiye için, aşağıda isim ve imzaları bulunan siyasi liderler olarak ‘Kurtuluş İttifakı’ adı altında bir araya gelme kararı aldık. Türk ve Atatürk ile sorunu olmayan, Cumhuriyet değerlerine bağlı bütün kişi ve kurumları adalet ve demokrasi mücadelesine davet ediyoruz.

Kurtuluş İttifakı’nın temel hedefleri arasında, egemenlik haklarının yeniden millete iade edilerek, parlamenter demokratik sisteme geri dönülmesi, hukukun üstünlüğüne dayalı güven ortamının yeniden tesisi, sınır güvenliğinin sağlanması, kaçak ve sığınmacı girişinin engellenmesi ve bölücü fikir ve yapılarla mücadele bulunmaktadır.

Adalet, hukuk, ekonomi, eğitim, sağlık, tarım, doğa/çevre, uluslararası ilişkiler gibi konulardaki politikalar ise ilerleyen zamanlarda ayrıca açıklanacaktır. Türk Milleti’ne saygılarımızla arz ederiz.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beş Parti Birleşti! Kurtuluş İttifakı’na Giriş Yapıldı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin