1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Beş Parti Kurtuluş İttifakı Kurdu: Türkiye İçin Birlikte!

Beş Parti Kurtuluş İttifakı Kurdu: Türkiye İçin Birlikte!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’de faaliyette olan 5 siyasi parti, Namık Kemal Zeybek’in genel başkanlığını yürüttüğü ATA Parti, Rifat Serdaroğlu’nun genel başkanı olduğu Doğru Parti, Sadettin Tantan’ın genel başkanlığını yaptığı Yurt Partisi, Vecdet Öz’ün genel başkanı olduğu Adalet Partisi ile Ahmet Yılmaz’ın genel başkanlığını yürüttüğü Milliyetçi Türkiye Partisi, Kurtuluş İttifakı adı altında bir araya geldi. İttifakın sözcülüğü de Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz tarafından yapıldı.

Beş siyasi parti lideri tarafından yayımlanan ortak bildiride, milletin ve devletin karşılaştığı sorunlardan kurtulması için mutlu ve huzurlu bir Türkiye için Kurtuluş İttifakı’nın kurulduğu belirtildi. Türk ve Atatürk ile sorunu olmayan herkesin adalet ve demokrasi mücadelesine katılması çağrısında bulunuldu.

Milletin egemenlik haklarının gasp edilmesi ve parlamenter demokratik sisteme dönülmesi, adalet ve demokrasi temelinde hukukun üstünlüğüne dayalı güven ortamının sağlanması, sınır güvenliğinin artırılması, kaçak ve sığınmacı girişinin engellenmesi, bu kişilerin ülkelerine geri gönderilmesi, Cumhuriyet ve laiklik karşıtı odaklarla mücadele gibi konular öncelik olarak belirtildi. Ayrıca, adalet, hukuk, ekonomi, eğitim, sağlık, tarım, doğa, çevre, uluslararası ilişkiler ve milli güvenlik gibi ana konulardaki politikaların zamanla daha detaylı şekilde açıklanacağı belirtildi.

Kurtuluş İttifakı’nın temel amacı, Türkiye’nin içinde bulunduğu sorunlardan kurtulmak ve milletin egemenlik haklarını geri kazanarak adalet ve demokrasiye dayalı bir sistem oluşturmaktır. Bu doğrultuda, Türk ve Atatürk ilke ve inkılaplarına sadık kişi ve kurumların desteklenmesi ve bütün bölücü fikirlerle mücadelenin öncelikli hedefler arasında olduğu vurgulanmıştır.

Kurtuluş İttifakı, Türkiye’nin geleceği için umut vaat eden bir siyasi birliktelik olarak ortaya çıkmış ve Türk milletine daha güvenli, daha adil ve daha demokratik bir gelecek sunmayı hedeflemektedir. Partiler arası iş birliği ve koordinasyonun artırılarak ülkenin temel sorunlarına etkin çözümler getirilmesi planlanmaktadır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beş Parti Kurtuluş İttifakı Kurdu: Türkiye İçin Birlikte!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin