1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş, Kötü Sezonda Kupa Sevinci Yaşattı: Trabzonspor’u 3-2 Mağlup Ederek Türkiye Kupası’nı Kazandı!

Beşiktaş, Kötü Sezonda Kupa Sevinci Yaşattı: Trabzonspor’u 3-2 Mağlup Ederek Türkiye Kupası’nı Kazandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş, Türkiye Kupası Finali’nde Trabzonspor’u 3-2 yenerek 11. kez bu organizasyonu kazanmayı başardı. Siyah-beyazlılar, Rachid Ghezzal, Salih Uçan ve Al-Musrati’nin golleriyle mutlu sona ulaştı. 17 kez final oynayan Beşiktaş, 11 kez kupayı kaldırarak tarihindeki kötü dönemi unutturdu. Bu sezon Süper Lig’de kötü bir performans sergileyen Beşiktaş’ın kupa zaferi, gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etmesini garantiledi.

Türkiye Kupası tarihinde Trabzonspor ile Beşiktaş 4 kez final oynadı. Beşiktaş, 1974-1975 sezonunda 1-0 ve 2-0’lık skorlarla kupayı kazanırken, 1989-1990 sezonunda 1-0’lık skorla yine şampiyon oldu. Trabzonspor ise 1976-1977 sezonunda 1-0 ve 0-0’lık skorlarla kupayı müzesine götürdü. Ancak 62. Türkiye Kupası finalinde Beşiktaş, Trabzonspor’u mağlup ederek bu eşitliği bozdu.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Hasan Arat ve Teknik Sorumlu Serdar Topraktepe, bu zaferle birlikte ilk kez kupa sevinci yaşama şansını elde etti. Başkan Arat, kulübün başkanlığını üstlendiği ilk sezonunda kupayla tanışırken, Topraktepe ise Beşiktaş altyapısında antrenörlük yaptığı dönemde 1997-1998 sezonunda şampiyon olmuştu.

Al-Musrati, Türkiye Kupası finalinde takımına zaferi getiren golü 90+4. dakikada kaydederek siyah-beyazlılara kupa sevinci yaşattı. Galibiyetin ardından Beşiktaşlı futbolcular arasında sevinç dolu açıklamalar yapıldı. Gedson Fernandes, Rachid Ghezzal, Necip Uysal, Cenk Tosun ve Salih Uçan gibi oyuncular galibiyetin önemini vurguladılar ve taraftarlarına teşekkür ettiler.

Beşiktaş’ın kötü bir sezonun ardından kazandığı Türkiye Kupası şampiyonluğu, tarihinde kötü zamanlar geçiren takımı tekrar zirveye taşıdı. Bu başarı ile Beşiktaş, gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele etme hakkı kazanırken, taraftarına da sevinçli bir son yaşatmış oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beşiktaş, Kötü Sezonda Kupa Sevinci Yaşattı: Trabzonspor’u 3-2 Mağlup Ederek Türkiye Kupası’nı Kazandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin