1. Haberler
  2. Spor
  3. Beşiktaş’ın Eski Yıldızı Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı’na Veda Etti

Beşiktaş’ın Eski Yıldızı Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı’na Veda Etti

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş formasını da giymiş olan 35 yaşındaki savunma oyuncusu Domagoj Vida, Hırvatistan A Milli Futbol Takımı’na olan hizmetlerini sonlandırdığını duyurdu. Vida’nın kararını Hırvatistan Futbol Federasyonu Başkanı Marijan Kustic ve teknik direktör Zlatko Dalic’e ilettiği açıklanmıştır. Vida, milli takımda çıkacağı ilk maçın tarihinin 23 Mayıs 2010 olduğunu ve bundan sonra başlayan futbol kariyerinin en güzel anılarına işaret etti. Milli formayı giymekten gurur duyduğunu belirten Vida, 2018’de Rusya’da gerçekleşen Dünya Kupası’nda gümüş madalya kazanan takımın bir parçası olmanın onurunu yaşadığını ifade etti. Aynı zamanda son yıllarda çok fazla forma şansı bulamasa da takıma aynı tutkuyla hizmet ettiğini ve futbolda her oyuncunun önemli olduğunu öğrendiğini vurguladı.

Kariyeri boyunca milli takımda 105 maça çıkarak 4 gol atan Vida, Hırvatistan’ı 2014, 2018 ve 2022 FIFA Dünya Kupaları ile 2012, 2016, 2020 ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda temsil etti. 2018 Rusya Dünya Kupası’nda Hırvatistan Milli Takımı ile final oynayan Vida, 2022 Katar Dünya Kupası’nda ise üçüncülük elde etti. Kariyerinde Osijek, Bayer Leverkusen, Dinamo Zagreb, Dinamo Kiev ve Beşiktaş gibi kulüplerde oynayan Vida, şu an Yunanistan’ın AEK takımında forma giymektedir.

Vida’nın milli takımı bırakma kararının ardından futbol kariyerinde yeni bir döneme adım attığı görülmektedir. Uzun yıllar forma giydiği Hırvatistan Milli Takımı’na veda ederek yeni hedeflerine Yunanistan’ın AEK takımıyla ulaşmak istemektedir. Vida’nın milli formayı bırakma kararı, futbol kariyerindeki dönüm noktalarından biri olarak hatırlanacak ve Hırvatistan futbolu için bir dönemin sonunu simgeleyecektir. Gelecekteki projeleri ve hedefleri doğrultusunda Vida’nın futbol kariyerinde neler yapacağı merak konusu olmaya devam edecektir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beşiktaş’ın Eski Yıldızı Domagoj Vida, Hırvatistan Milli Takımı’na Veda Etti
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin