1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Beşiktaş’taki Yangın Faciasıyla İlgili 13 Sanık Hakkında Hapis Cezası İstendi

Beşiktaş’taki Yangın Faciasıyla İlgili 13 Sanık Hakkında Hapis Cezası İstendi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beşiktaş’ta bulunan bir gece kulübünde yapılan tadilat sırasında çıkan yangın, 29 kişinin hayatını kaybetmesiyle sonuçlandı. Bu olayla ilgili olarak dönemin Beşiktaş Belediyesi başkan yardımcıları, ruhsat imzası atan kamu görevlileri ve itfaiye çalışanları da dahil olmak üzere 13 sanık hakkında 17’şer yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Beşiktaş Belediye Başkan Yardımcıları Ahmet Koray Bayraktaroğlu, Ahmet Mithat Şermet, Yasemin Saral ve Ali Rıza Yılmaz ile ruhsatta imzası bulunan diğer kamu görevlilerinin ve İBB itfaiyesi çalışanlarının toplam 13 sanık hakkında soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İddianamede, 1987 yılında Beşiktaş Kaymakamlığı ve Belediyesi tarafından sinema salonu olarak yapılan alanın “diskotek” olarak ruhsatlandırıldığı ifade edildi. Savio Turizm İşletmecilik tarafından 13 Ekim 2006’da gece kulübü ve restoran açma başvurusunda bulunuldu. Beşiktaş Belediyesi’nin, itfaiye, imar ve diğer müdürlüklerle görüşerek ruhsat verdiği belirtildi.

İBB İtfaiyesi tarafından verilen raporlarda çelişkili bilgiler yer aldığı ve iş yerinin büyüklüğü konusunda farklı rakamların olduğu ortaya çıktı. Ruhsat dosyasında 2007’den beri farklı şirketlere içkili lokanta ve diskotek faaliyeti için ruhsatlar verildiği anlaşıldı.

Sanıklardan bazıları ifadelerinde, ruhsat dosyasının imzalanmadan önce denetlenip denetlenmediği konusunda bilgileri olmadığını belirtti. İtfaie raporunun yeterli olduğunu savundular. İddianamede, 13 sanık hakkında “görevi kötüye kullanma” ve “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçlarından ceza istendi.

İstanbul 33. Ağır Ceza Mahkemesi, iş yeri sahipleri dahil 9 sanığın “bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak” suçundan 2 yıl 8 aydan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanacakları dava ile birleştirilmesine karar verdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beşiktaş’taki Yangın Faciasıyla İlgili 13 Sanık Hakkında Hapis Cezası İstendi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin