1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Beyaz Saray Açıkladı: Gazze’de Ateşkes Yakın Değil!

Beyaz Saray Açıkladı: Gazze’de Ateşkes Yakın Değil!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyaz Saray, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun “Gazze’de ateşkes yakın değil” şeklindeki açıklamalarına rağmen ateşkes görüşmelerinin sürdüğünü ve umutlu olduklarını belirtti. Ulusal Güvenlik İletişim Danışmanı John Kirby, Gazze’deki son durumu değerlendirdi. Doha ve Kahire’deki ateşkes müzakerelerinde ilerleme sağlandığını ancak esir takası konusunda anlaşmazlıklar olduğunu ifade etti. ABD, Gazze’de bir an önce ateşkesin sağlanmasını istediğini vurguladı.

Kirby, Netanyahu’nun son açıklamalarını yorumlarken, ABD’nin hala umutlu olduğunu ve müzakerelerin devam ettiğini söyledi. Netanyahu’nun açıklamalarıyla ilgili doğrudan cevap vermeyen Kirby, tarafların liderlik göstererek anlaşmaya varabileceğine inandıklarını belirtti. ABD’li yetkililer, anlaşmanın yüzde 90’ının tamamlandığını ve sadece uygulama detaylarının görüşüldüğünü belirtti. Ancak Netanyahu’nun açıklamalarının sürece yardımcı olmadığını dile getirdi.

Hamas Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye, Başkan Biden’ın ve BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarına bağlı olduklarını belirtti. Hayye, anlaşmanın Gazze’ye saldırıların durdurulması, yerinden edilenlerin geri dönüşü ve insani yardımı içermesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, İsrail’e baskı uygulanması gerektiğini ve esir değişimi konusunda Netanyahu’nun engel olduğunu ifade etti.

Netanyahu ise Gazze-Mısır sınırındaki Philadelphi Koridoru’ndan çekilmeyeceklerini ve esirlerin dışarıya kaçırılmasına izin vermeyeceklerini yineledi. ABD’nin İsrail’e baskı uygulamasının gerekliliğini vurgulayan Hamas yetkilisi, yapılan anlaşmalara ve kararlara sadık kalınması gerektiğinin altını çizdi.

Beyaz Saray, ateşkes görüşmelerinin devam ettiğini ve umutlu olduklarını belirtirken, Netanyahu’nun açıklamalarının ilerlemeye engel olabileceğini ifade etti. Hamas ise Biden’ın ve BM Güvenlik Konseyi’nin kararlarına bağlı olduklarını ve anlaşmanın sadece certain şartlar altında kabul edileceğini belirtti. Sonuç olarak, taraflar arasındaki müzakereler ve diplomatik çabalar devam ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyaz Saray Açıkladı: Gazze’de Ateşkes Yakın Değil!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin