1. Haberler
  2. İSTANBUL
  3. Beyoğlu’nda Binlerce Kişi Bir Araya Geldi! İftarda Unutulmaz Anlar

Beyoğlu’nda Binlerce Kişi Bir Araya Geldi! İftarda Unutulmaz Anlar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyoğlu’nda Ramazan ayı dolayısıyla düzenlenen iftar sofraları, Beyoğlu Belediyesi’nin Hasköy Sahil’de organize ettiği etkinliklerle binlerce kişiyi bir araya getiriyor. Canlı ilahi dinletisi eşliğinde iftar saatini bekleyen vatandaşlar, ezanın okunmasıyla birlikte oruçlarını açıyor. Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ve eşi Seyhan Yıldız da iftar sofrasında vatandaşlarla bir araya gelerek iftar yapıyor.

Ramazan ayının tüm İslam alemine ve ülkemize bolluk ve bereket getirmesini dileyen Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, her yıl olduğu gibi bu yıl da ilçenin farklı noktalarında iftar sofraları kurduklarını ve Beyoğlu’nun çeşitli renklerini aynı sofralarda buluşturduklarını belirtiyor. Farklı inançların, kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada yaşadığı Beyoğlu’nun özel bir ilçe olduğunu vurgulayan Yıldız, geçen yıl Hatay’da deprem bölgesinde dahi farklı dinlerden komşuların da katıldığı bir iftar düzenlediklerini paylaşıyor. İftar sofralarının yanı sıra düzenlenen kültürel etkinliklerle vatandaşların Ramazan ayını dolu dolu geçirmesini sağladıklarını ekliyor.

Hasköy Sahil’de her akşam 1300 kişinin bir araya gelerek iftar yaptığını belirten Başkan Yıldız, bu etkinlik alanında farklı etkinliklere ev sahipliği yapacaklarını ve engelli kardeşlerin de burada ağırlandığını söylüyor. Üniversiteler bölgesi olduğu için birçok öğrencinin de buraya gelerek iftarlarını yaptığını paylaşan Yıldız, bu durumun sofralara ayrı bir renk kattığını belirtiyor.

Evlerinden çıkamayan engelli ve yaşlı vatandaşlara sıcak iftar ve sahur yemeği servisi yaptıklarını açıklayan Yıldız, ayrıca ihtiyaç sahibi vatandaşlara Sosyal Market aracılığıyla gıda yardımı yaptıklarını ve bu yardımların Ramazan ayında arttığını belirtiyor. Ramazan ayının birlik, beraberlik ve dayanışma ruhunu yaşadıklarını vurgulayan Yıldız, Beyoğlu’nun bu ruhu en güzel şekilde yaşayan ilçelerden biri olduğunu ifade ediyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyoğlu’nda Binlerce Kişi Bir Araya Geldi! İftarda Unutulmaz Anlar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin