1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. Beyrut Limanı Faciasının 4. Yılında Unutulmaz Anlar: Çiçeklerle Anıları Canlandırmak

Beyrut Limanı Faciasının 4. Yılında Unutulmaz Anlar: Çiçeklerle Anıları Canlandırmak

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beyrut Limanı’ndaki felaket patlamadan 4 yıl sonra dahi izlerini koruyor. 4 Ağustos 2020 tarihinde gerçekleşen patlamada 2 bin 750 ton amonyum nitratın infilak etmesi ile en az 220 kişi hayatını kaybederken, 6 bin 500 kişi yaralandı. Patlama aynı zamanda şehirde geniş çaplı maddi hasara yol açarken, yaklaşık 300 bin kişi de evsiz kaldı.

Bu felaket Lübnan’da büyük bir siyasi ve ekonomik krize neden oldu. Patlamanın ardından hükümet karşıtı protestolar artarken, ülkedeki ekonomik kriz derinleşti. Patlamadan bu yana 4 yıl geçmesine rağmen, Beyrutluların acıları ilk günkü kadar tazedir. Her yıl dönümünde patlamanın yaşandığı limana gelen insanlar, hayatını kaybedenler için çiçekler bırakarak anmaktadır.

Patlamanın etkisi o kadar büyük olmuş ki, patlama bölgesindeki sahnede hiçbir şey değişmemiştir. Liman hala faal olsa da, patlamanın olduğu alanda hiçbir şey dokunulmamıştır. Hasar gören konteynerler ve yüzlerce otomobil hala yerinde dururken, içlerindeki malzemeler aynı şekilde bekletilmektedir. Lübnan ordusuna bağlı askerler ise bölgede nöbet tutmaktadır.

Felaketten etkilenen insanların çoğu hala büyük acılar içindedir. Olay yerindeki bir Lübnanlı, ülkesinin sahipsiz bırakıldığını savunarak hükümeti ve insanları eleştirmiştir. Yaşananların ardından hükümete ve millete seslenen bu kişi, Beyrut’ta düzenlenecek olan gösteriye katılmaları çağrısında bulunmuştur. Acıların hala tazeliğini koruduğu bu olay, 4 yıl sonra dahi unutulmuş değildir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beyrut Limanı Faciasının 4. Yılında Unutulmaz Anlar: Çiçeklerle Anıları Canlandırmak
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin