1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Beytüşşebaplı Güvercinler: Özcan ve Merve’nin Masalı

Beytüşşebaplı Güvercinler: Özcan ve Merve’nin Masalı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Beytüşşebap ilçesinde Jirki aşiretinin liderlerinden Cemil Öter’in kardeşi Özcan Öter ile Merve Akpınar, dünyaevine girmek için 2 gün süren bir düğünle bir araya geldi.

Düğünde 350 kilo etli yemek hazırlandı ve davetlilere ikram edildi. Yöresel kıyafetler giyen konuklar, Türkçe ve Kürtçe şarkılar eşliğinde havai fişeklerle halay çekti. Uzun bir halay zinciri oluşturuldu ve havadan da görüntülendi. Gelinin boynuna 2 kilo altın, damadın ise 2 milyon 750 bin lira değerinde takı taktı.

Düğüne ilçe protokolü, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve çevredeki diğer aşiret liderleri de katıldı.

Jirki aşiretinin liderlerinden Cemil Öter, düğündeki kalabalık hakkında, “Birlik ve beraberlik ruhu, asırlardır devam eden bir kültürümüz. Bu tür etkinlikler siyasi amaçlar için değil, toplumun bir araya gelmesi ve dayanışması içindir. Günümüze katkı sağlayan herkese teşekkür ederim” dedi.

Damadın ağabeyi Mehmet Salih Öter ise, “Düğünümüz çok güzel geçti. Katılan tüm akraba, aşiret ve misafirlere teşekkür ederiz” şeklinde konuştu. Damadın yeğeni Fevzi Öter ise “Gönderdikleri güzel dilekler ve takılar için tüm dost ve akrabalara teşekkür ediyoruz. Çiftimize verilen takılar arasında 2 milyon 750 bin TL ve 2 kilo altın bulunmaktadır” dedi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Beytüşşebaplı Güvercinler: Özcan ve Merve’nin Masalı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin