1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Biden ve Starmer’den Rusya ve Ukrayna’ya tam destek

Biden ve Starmer’den Rusya ve Ukrayna’ya tam destek

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

ABD Başkanı Biden, İngiltere Başbakanı Starmer’i Beyaz Saray’da kabul ederken, ikili Rusya-Ukrayna savaşı, Orta Doğu’daki durum ve Hint-Pasifik bölgesindeki konular üzerine bir araya geldi.

Görüşme sırasında, ABD’nin Ukrayna’ya sağladığı uzun menzilli füzelerin Rusya’nın topraklarını sınırlayan kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağına dair tartışmalar yaşandı. İki lider, Ukrayna’ya tam destek verirken Moskova’ya da gözdağı verdi.

Biden, görüşme öncesinde yaptığı basın açıklamasında, “Ukrayna kendisini Rusya’nın saldırganlığına karşı korumaya çalışırken ABD de İngiltere ile birlikte Ukrayna’ya destek verdi.” dedi ve “Bu savaştan Putin galip çıkmayacak, Ukrayna galip çıkacak” şeklinde bir değerlendirme yaptı.

İsrail’in Gazze’deki saldırıları devam ederken, olası bir ateşkes süreci üzerine de görüşme yapacaklarını belirten Biden, “Orta Doğu’da Hamas’ın elindeki esirlerin serbest bırakılması, acil bir ateşkesin sağlanması ve Gazze’ye insani yardımların artırılması için bir anlaşma üzerinde çalışıyoruz.” şeklinde konuştu.

Hint-Pasifik bölgesindeki son durumu da ele alacaklarını ifade eden Biden, isim vermeden Çin’in bölgedeki faaliyetlerine karşı müttefikleriyle işbirliği içinde olduklarını vurguladı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Biden ve Starmer’den Rusya ve Ukrayna’ya tam destek
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin