1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Binada Yaşanan Facia: Gözaltılar ve Tutuklamalar

Binada Yaşanan Facia: Gözaltılar ve Tutuklamalar

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçen gün meydana gelen olayın ardından yapılan soruşturma kapsamında, binanın giriş katında bulunan dönerci dükkanının işletmecileri Özge Aktürk Dinçer ve İbrahim Dinçer çifti için gözaltı kararı alındı. Emniyete götürülen çift, 1.5 yıldır dükkanı kiraladıklarını ve herhangi bir kolon kesmediklerini belirttiler. Bu ifadeler üzerine, dükkanın bir önceki kiracısı Özcan Karar da gözaltına alındı. Karar, mal sahibine dükkanı aldığı gibi teslim ettiğini söylerken, binanın sahipleri ise sallandığını iddia etmelerine rağmen Gençtürk’ün herhangi bir önlem almadığını savundu. Gençtürk ise binanın babasından miras kaldığını ve 36 yıl önce inşa edildiği süreç hakkında bilgi sahibi olmadığını belirtti.

Bina ile ilgili çürük olduğu ve kaçak kat eklenmiş olabileceği yönündeki şikayetlere rağmen Hacı Murat Gençtürk’ün ilgili mercilere başvurmadığı ve gerekli işlemleri yaptırmadığı ortaya çıktı. Bu durum üzerine, ‘taksirle ölüme neden olma’ suçundan mahkemeye çıkarılan Gençtürk, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Yapılan incelemelerde, enkazda kolon veya kirişlerde kesilme olmadığı belirlenen binanın giriş katında bulunan döner dükkanını 2021 yılında faaliyete geçiren bir önceki kiracı Özcan Kayar adli kontrol şartıyla serbest bırakılırken, son işletmeciler olan Dinçer çifti ifadelerinin ardından serbest kaldılar.

Küçükçekmece’de geçen gün çöken binada sekiz kişi yaralanırken, Dovletyar Charyyev (35) hayatını kaybetti. Charyyev’in dört yıl önce İstanbul’a gelerek bir tekstil firmasında çalıştığı ve bir çocuk sahibi olduğu öğrenildi. Charyyev, binanın dördüncü katındaki dairede akrabalarıyla yaşıyordu. Cenazenin Türkmenistan’a götürüleceği bildirildi. Charyyev’in ağabeyi ve kız kardeşi de cenazeyi almak için Muğla’dan İstanbul’a geldiler.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Binada Yaşanan Facia: Gözaltılar ve Tutuklamalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin