1. Haberler
  2. Üst Manşet
  3. BİR CHP ÜYESİ KENDİMİ YAKACAĞIM DEDİ!!! Orhaneli İlçe Başkanlığı’nda Gerilim Tırmanıyor…

BİR CHP ÜYESİ KENDİMİ YAKACAĞIM DEDİ!!! Orhaneli İlçe Başkanlığı’nda Gerilim Tırmanıyor…

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

BİR CHP ÜYESİ KENDİMİ YAKACAĞIM DEDİ!!! Orhaneli İlçe Başkanlığı’nda Gerilim Tırmanıyor…

CHP Bursa örgütü’nde Nihat Yeşiltaş’a tepkiler çığ gibi artıyor…

Orhaneli İlçe Başkanlığı’nda olağanüstü kongre talepleriyle çalkalanıyor. İddialara göre, kongre için toplanan imzaların sayı olarak yeterli olduğu fakat İl Başkanı Nihat Yeşiltaş tarafından görmezden gelinirken, parti içinde baskı ve yıldırma politikaları uygulanıyor.

“Yeter, Maskara Olduk!”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Bursa örgütü, içten içe kaynayan bir krizle karşı karşıya. **Orhaneli İlçe Başkanlığı**’nda olağanüstü kongre taleplerinin görmezden gelindiği iddiaları, parti içi gerilimi daha da artırdı. Bir partilinin isyanı ise işin ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını gözler önüne serdi. İddialara göre, partili bir üye, kongre taleplerinin dikkate alınmaması halinde **“Basının önünde bir bidon benzini kafamdan aşağıya döküp kendimi yakacağım”** ifadelerini kullanarak, tepkisini sert bir şekilde dile getirdi.

(Partilinin kimliğini şimdilik gizli tutuyoruz ve sadece konunu muhatabı yetkili Nihat Yeşiltaş’a açıklayabilirim… Gerçi Nihat Bey beni tanımıyor nasıl arasın)

 “Yıldırma Politikaları Uygulanıyor”

İddialar, İl Başkanı **Nihat Yeşiltaş**’ın kongre için toplanan imzaları görmezden geldiği ve imza sahiplerini baskı altına alarak geri çekilmeye zorladığı yönünde. Olağanüstü kongre talebine karşı Yeşiltaş’ın bu tutumu, parti içinde ciddi bir rahatsızlık yaratmış durumda. Özellikle, atama ile gelen başkanların 45 gün içerisinde kongre kararı alması gerektiği halde, bu sürecin neden başlatılmadığı soruları ortada duruyor.

İhbarı yapan partili, **Orhaneli İlçe Başkanlığı**’nda yönetimin tüm gün A Haber izlemesi ve parti içi haksızlıkların katlanılamaz hale gelmesi nedeniyle tepki gösterdiğini belirtti.

CHP Bursa’da Kongre Kararı Neden Alınmıyor?

Bu kritik dönemde, **olağanüstü kongre imzalarının** teslim edilmesine rağmen, il başkanlığı tarafından hiçbir adım atılmamış olması parti içindeki tansiyonu artırıyor. İddialara göre, **Nihat Yeşiltaş** kongre kararı almayarak mevcut düzeni koruma çabasında. Parti üyeleri ise bu durumu “yıldırma politikası” olarak nitelendiriyor ve süreçteki şeffaflık eksikliğine dikkat çekiyor.

Parti içi muhalifler, bu süreçte şu soruların yanıtını arıyor:

  • Atama ile gelen ve CHP tüzüğüne göre mutlak kongre kararı alması gereken ilçe başkanları neyle ve kiminle yaptıkları anlaşmalardan dolayı kongre kararı alamıyor?
  • İl başkanı ve yönetimi bu konuyu görmezden mi geliyor?
  • Bu koltuk kaybetmekten korkacak kadar tatlı mı?
  • Ne çıkarınız ve ne menfaatiniz var?
  • Nasıl bir işbirliği içindesiniz?
  • Liyakat bu mu?

Bu sorular, CHP içindeki mevcut yönetimin şeffaflığı ve etik duruşu konusunda ciddi şüpheler doğuruyor.

CHP Bursa örgütündeki bu kriz, parti içinde **şeffaflık** ve **demokrasi** ilkelerine ne kadar bağlı kalındığı sorularını gündeme getiriyor.

  • **Nihat Yeşiltaş**’ın kongreyi geciktirme tavrı, parti içindeki muhaliflerin sesini kısmaya yönelik bir strateji olarak yorumlanıyor.
  • Kongre taleplerine karşı bu direnç, CHP’nin kendi iç yapısında ne kadar demokratik olduğu konusundaki şüpheleri artırıyor.
  • Dahası, bu sürecin perde arkasında bir pazarlık mı var sorusu kamuoyunda yankı buluyor.

 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BİR CHP ÜYESİ KENDİMİ YAKACAĞIM DEDİ!!! Orhaneli İlçe Başkanlığı’nda Gerilim Tırmanıyor…
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin