1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Birleşik Kudüs ve Gazze için Erdoğan’ın Diplomatik Hamleleri!

Birleşik Kudüs ve Gazze için Erdoğan’ın Diplomatik Hamleleri!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti. Görüşmede, İsrail’in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, insani yardımların Gazze’ye ulaştırılması için yapılması gerekenler ve bölgede adil bir barış süreci ele alındı. Erdoğan, Türkiye’nin diplomatik gayretlerle Filistinlilere uygulanan zulme dikkat çektiğini ve acil bir ateşkesin gerekliliğini vurguladı.

İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmün bedelini ödeyeceğini ifade eden Erdoğan, Gazze’ye yönelik katliamları anlatmaya devam edeceklerini ve çabaların bağımsız Filistin Devleti’nin kurulması ve bölgede kalıcı huzurun sağlanması amacıyla olduğunu belirtti.

Başkan Erdoğan ve Heniyye’ye yönelik İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz’ın alçakça iftira ve sözler içeren açıklamaları sosyal medya kullanıcılarından büyük tepki gördü. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Öncü Keçeli, İsrail’in bu tür çabalarının sonuçsuz kalacağını ve Türkiye’nin önceliğinin Gazze’deki katliamın durdurulması olduğunu vurguladı.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik ise İsrail’in yapılan katliamları örtbas etme çabalarını eleştirerek, insanlık adına sorumluluklarını yerine getirmeyenleri hukuk önünde hesap vermeye çağırdı. Çelik, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ateşkes ve barış için liderlik ettiği siyasetin hedef alındığını ancak bu tür şebekelerin insanlık ve hukuk karşısında mahkum olacaklarını belirtti.

Sonuç olarak, Türkiye’nin Filistin meselesindeki diplomatik çabaları ve İsrail’in Filistinlilere uyguladığı zulmün gündeme getirilmesi, bölgede barış ve adaletin tesisi için önemli adımlar olarak değerlendirilmektedir. İsrail’in çabaları, Türkiye ve diğer ülkelerin Filistin halkının haklarını savunmaya devam etmesini engelleyemeyecektir. Herkes hukuk önünde hesap vermeye hazırlıklı olmalıdır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Birleşik Kudüs ve Gazze için Erdoğan’ın Diplomatik Hamleleri!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin