1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda Çarpıcı Konuşmalar ve İkili Görüşmeler! Erdoğan, New York Ziyaretini Tamamlıyor

Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda Çarpıcı Konuşmalar ve İkili Görüşmeler! Erdoğan, New York Ziyaretini Tamamlıyor

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

…savaşı sonlandırma iradesini gösterebilirlerse, barışa giden yol daha yakın olacaktır. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin bu konferans hakkındaki açıklamalarını dikkate alarak, Türkiye olarak biz barışın tesis edilmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’na katılmak üzere bulundukları New York ziyaretini tamamlamak üzere olduklarını belirtti. Erdoğan, geçen cumartesi gününden bu yana oldukça yoğun bir programlarının olduğunu, Birleşmiş Milletler Genel Kuruluna hitabın yanında birçok temas gerçekleştirdiklerini, muhtelif etkinliklere iştirak ettiklerini ifade etti. Birleşmiş Milletler Genel Kurulu görüşmeleri öncesinde düşünce kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Erdoğan, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi’nin (TASC) geleneksel akşam yemeğine iştirak ettiklerinden bahsetti. Ayrıca TAİK’in düzenlediği Türkiye Yatırım Konferansı’nda Amerikan iş çevreleriyle istişarelerde bulunduklarını dile getirdi.

Erdoğan, bu yılki Genel Kurul görüşmelerinin ‘hiç kimseyi geride bırakmamak’ temasıyla yapıldığını aktardı. Erdoğan, insanlığı güvenli ve müreffeh bir geleceğe kavuşturmak için atılması gereken adımlara değindi ve küresel barış ve güvenliğin korunması açısından önem taşıyan temel meselelere dair görüşlerini paylaştı. Ayrıca Gazze’deki insani krize de dikkat çeken Erdoğan, bölgedeki acil yardımların artırılması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, New York ziyareti boyunca birçok ikili görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti. Bu görüşmelerde İran, Sırbistan, Ukrayna, Maldivler, Sudan, Kuveyt ve diğer birçok ülkenin temsilcileriyle bir araya gelindi. Ayrıca İsrail’in Gazze ve Lübnan’daki saldırılarına da değinen Erdoğan, uluslararası toplumun bu konuda daha fazla müdahil olması gerektiğini ifade etti.

Son olarak, Cumhurbaşkanı Erdoğan Birleşmiş Milletler’in reform yapması gerektiğini vurgulayarak, özellikle Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin dokunulmaz beş üyesi ile ilgili eleştirilerini dile getirdi. Türkiye’nin, barış konferanslarında aktif rol alarak küresel barışa katkıda bulunmaya hazır olduğunu belirtti. Erdoğan, bu tür konferansların Türkiye’de de düzenlenebileceğini ifade etti ve bölgesel barış için çaba harcamaya devam edeceklerini söyledi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Birleşmiş Milletler 79. Genel Kurulu’nda Çarpıcı Konuşmalar ve İkili Görüşmeler! Erdoğan, New York Ziyaretini Tamamlıyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin