1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bitcoin Dolandırıcısı Aydın’da Yakalandı, 30 Milyon TL’lik Dolandırıcılık Davası Yeniden Başlıyor!

Bitcoin Dolandırıcısı Aydın’da Yakalandı, 30 Milyon TL’lik Dolandırıcılık Davası Yeniden Başlıyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Aydın’da yaşayan Safiye Gökçe Yüce, kendisini ‘ekonomist-broker’ olarak tanıtarak farklı meslek gruplarından 40 kişiyi toplayarak adlarına Bitcoin almak üzere para topladı ve yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla verilen hapis cezası ve para cezası istinaf mahkemesi tarafından bozuldu. Yeniden yargılanmasına başlanan Yüce, suçlamaları reddetti ve zarar verme niyeti olmadığını belirtti. Avukatı ise mağdurların tefecilik suçu işlediğini iddia etti.

Safiye Gökçe Yüce, Adana’da yaşayan bir işkadınıydı ve yaklaşık 6 yıl önce eşiyle birlikte Aydın’a taşındı. Burada tanıştığı doktora kendisini ‘ekonomist-broker’ olarak tanıttı ve Bitcoin yatırımı yapmaya ikna etti. Bu şekilde bir saadet zinciri oluşturarak farklı meslek gruplarından 40 kişiyi dolandırdı.

Yüce, 2 yıl boyunca dolandırdığı kişilere kar payı ödedi ve kendisine yeni müşteri bulmaları karşılığında ek kar payı vadetti. Ancak 2019 yılında ortadan kaybolunca mağdurlar dolandırıldıklarını anladı. Polis tarafından aranan Yüce, otoyol gişelerinde yakalandı ve tutuklandı. Ancak 4 ay sonra serbest bırakıldı ve daha sonra tekrar yargılanmak üzere hakkında dava açıldı.

Geçen yıl Aydın 8. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında Yüce, 27 mağdur için toplamda 81 yıl hapis cezası ve 394 bin 300 TL para cezasına çarptırıldı. Ancak istinaf mahkemesi verilen kararı bozdu ve Yüce’nin tahliyesine karar verdi. Mağdurların tepkisi üzerine dosya yerel mahkemeye geri gönderildi.

Yeniden başlanan yargılama sürecinde Yüce, suçlamaları reddederek, herhangi bir zarar verme niyetinin olmadığını savundu. Avukatı ise mağdurların tefecilik suçu işlediğini iddia etti. Mahkeme heyeti, dosyanın tekrar incelenmesi ve duruşmanın devam etmesi için karar aldı. Yargılama sürecinin 3 Temmuz’da devam edeceği belirtildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bitcoin Dolandırıcısı Aydın’da Yakalandı, 30 Milyon TL’lik Dolandırıcılık Davası Yeniden Başlıyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin