1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. “Biz kaybettik, İstanbul kazandı” Sonuçları Yorumladı Ayhan Bora Kaplan!

“Biz kaybettik, İstanbul kazandı” Sonuçları Yorumladı Ayhan Bora Kaplan!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Ayhan Bora Kaplan davasında yaşanan kriz, Süleyman Soylu ve Ali Yerlikaya ekipleri arasındaki anlaşmazlıkla devam ediyor. Bu durumu bazıları Soylu ve Yerlikaya arasındaki bir kavga olarak yorumlarken, benzer şekilde hem Soylu’yu hem de Yerlikaya’yı yakından tanıyan biri olarak bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna, “Çok derin bir soru. Ne yazık ki Türkiye’de hukuk, yargı, emniyet gibi kavramlar uzun zamandır kurallar ya da kanunlar üzerinden değil de talimat üzerine yönetildi” şeklinde cevap verdi.

Kobani davasına ilişkin olarak ise, “Normalleşmenin bence ilk kuralı adalettir ve adalete uygun bir biçimde hareket etmektir. Siyaseti de adalete alet etmemek gerekir” dedi. Ayrıca, teröre karşı olduklarını ancak siyasi cezalandırmaların adaletsizliğe neden olduğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimine yaklaşıldıkça, davasının farklı bir sonuçla sonuçlanmasını bekleyip beklemediği sorulduğunda, “Emin değilim. Benimle beş yıldır çatışan bir siyasi iktidar var. Ve bu seçimde aradaki oy sayısının büyüdüğü bir farkla seçimi kazandığımız bir şehir var. Hala bunu kendine bir kazanım olarak görür de böyle bir siyasi karar verirse bu yapıdan akıl olarak da şüphe etmek gerekir” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı ile CHP arasında normalleşme veya yumuşama olasılığı olduğunu düşünüp düşünmediği sorulduğunda, “Siyaseti ve siyasetçiyi ortadan kaldırdığınızda boşluğu dolduran yapılar tam da az önce söylediğimiz yapılar. Ondan sonra hiç bilmediğimiz, hiçbir tüzel kişiliği olmayan yapıların gücü üzerinden ülkede racon kesilir hale geliyor ve mağduriyet daha da büyüyor” dedi.

Son olarak, yerel seçimi AKP mi kaybetti, CHP mi kazandı sorusuna ise, “Bu seçimi biz kaybederiz, iktidar kazanamaz” diyerek yanıt verdi ve değişimin devam ettiğini, müzakerelerin önemine vurgu yaptı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
“Biz kaybettik, İstanbul kazandı” Sonuçları Yorumladı Ayhan Bora Kaplan!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin