1. Haberler
  2. Siyaset Haberleri
  3. BM Genel Kurulu’ndan Filistin Kararı: İsrail BM Anlaşmasını Kürsüde Parçaladı!

BM Genel Kurulu’ndan Filistin Kararı: İsrail BM Anlaşmasını Kürsüde Parçaladı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu, Filistin’in BM üyeliğinin tekrar görüşülmesi ve gözlemci statüsünde olan Filistin’e bazı ilave haklar tanınmasını talep eden karar tasarısını kabul etti. İsrail BM Büyükelçisi, kararın kabul edilmesinin ardından Genel Kurul’da yaptığı konuşmada BM Anlaşmasını kürsüde parçaladı. BMGK’ya baskı yapılması gerektiğini belirten AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu durumu uluslararası hukuku tanımayan bir eylem olarak nitelendirdi.

Çelik, Filistin’in BM üyeliğinin BMGK’de tekrar ele alınması ve Filistin’e ilave haklar tanınması kararının BM Genel Kurulu’nda ezici bir çoğunlukla kabul edilmesini olumlu bir gelişme olarak değerlendirdi. Ancak İsrail’in BM Büyükelçisinin, Filistin kararı sonrası kürsüde BM Anlaşması’nı parçalaması, İsrail’in uluslararası hukuku göz ardı ettiğini bir kez daha gösterdi.

Uluslararası toplumun BM Genel Kurulu’nda Filistin halkına ve iki devletli çözüme destek vermesi, Ortadoğu ve dünya barışına yönelik uluslararası bir mutabakatı ortaya koydu. Dünya milletleri, BM Genel Kurulu’nda İsrail’in eylemlerini kınarken, karşı çıkanlar ise uluslararası düzeni göz ardı ederek tarihi bir hata yaptı.

Netanyahu hükümetinin Filistinlilere yönelik saldırganlığını sona erdirmek için uluslararası toplumun daha somut adımlar atması gerektiğini vurgulayan Çelik, Filistin Devletinin tanınması için BMGK’ya baskı yapılması gerektiğini belirtti. Cumhurbaşkanının da desteklediği gibi, Filistin halkının yanında durmaya ve zulmü durdurmak için harekete geçmeye devam edeceklerini ifade etti. Bu durumda DHA’nın haberine göre, dünya milletlerine ve uluslararası topluma karşı sorumluluklarını yerine getireceklerini belirtti.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Genel Kurulu’ndan Filistin Kararı: İsrail BM Anlaşmasını Kürsüde Parçaladı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin