1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. BM Gıda ve Tarım Örgütünden Kadın İş Gücü Piyasasında Karşılaşılan Zorluklar Masaya Yatırıldı: Mahinur Özdemir Göktaş’ın Çarpıcı Konuşması!

BM Gıda ve Tarım Örgütünden Kadın İş Gücü Piyasasında Karşılaşılan Zorluklar Masaya Yatırıldı: Mahinur Özdemir Göktaş’ın Çarpıcı Konuşması!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Mahinur Özdemir Göktaş, BM Genel Kurulu’nun 79. Oturumu’nda BM Gıda ve Tarım Örgütü tarafından düzenlenen bir etkinlikte konuşma yaptı. Kadın hakları konusunda 21. yüzyılda kaydedilen ilerlemelere rağmen, kadınların küresel iş gücü piyasasında yaşadığı zorlukları vurguladı. Tarımda iş gücünün çoğunluğunu oluşturan kadınların genellikle düşük ücretli, geçici veya mevsimlik işlerde çalıştığını belirterek bu durumun sosyal ve ekonomik eşitsizliklere neden olduğunu dile getirdi. Kadınların tarımsal gıda sistemlerinde iklim değişikliği ve doğal afetler gibi krizler sırasında erkeklere göre daha savunmasız hale geldiğine değindi.

Göktaş, kadınların iş gücüne katılımını artırma hedefi doğrultusunda Türkiye’nin 12. Kalkınma Planı kapsamında girişimcilik, dijital okuryazarlık ve kooperatifçilik gibi alanlarda çalışmalar yaptığını açıkladı. Pekin Bildirgesi ve Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda kadın-erkek eşitliğine yönelik ilerlemelerin olduğunu ancak daha fazlasının gerektiğini belirtti. Türkiye’nin kadınları güçlendirmeyi ve tarımda kadın liderliğini desteklemeyi hedeflediğini ifade ederek, kadınların ekonomik kalkınmaya katkı sağlayacağını vurguladı.

Göktaş, kadın kooperatifleri ve kadın girişimcilere desteklerinin artarak devam edeceğini söyledi. Kadınların tarımsal gıda zincirlerinde ekonomik katılımını artırmak için politika ve programlar uygulanacağı bilgisini verdi. Ayrıca, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepkisini dile getirerek, kadınların dünya genelinde güçlendirilmesinin önemine vurgu yaptı. Kadınların savaş ve çatışmaların etkisi altında şiddet ve ayrımcılığa maruz kaldığını belirtti ve uluslararası toplumu Gazze’deki krize çözüm bulmaya çağırdı. Son olarak, Filistin’in şehit kadın ve çocuklarını anarak uluslararası toplumu ateşkes sağlamak için birlik olmaya çağırdı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM Gıda ve Tarım Örgütünden Kadın İş Gücü Piyasasında Karşılaşılan Zorluklar Masaya Yatırıldı: Mahinur Özdemir Göktaş’ın Çarpıcı Konuşması!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin