1. Haberler
  2. Dünya Haberleri
  3. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: İsrail’in Gazze’deki Tutumu Savaş Suçu Mu?

BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: İsrail’in Gazze’deki Tutumu Savaş Suçu Mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komiseri Volker Türk, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırıların savaş suçu kapsamında değerlendirilebileceği uyarısında bulundu. İsrail ise bu uyarıyı reddederek saçmalık olarak nitelendirdi. Türk, BBC’ye verdiği demeçte, İsrail’in Gazze’de açlığı silah olarak kullandığını belirtti ve bu durumun savaş suçu olarak kabul edilebileceğini ifade etti.

Gazze’deki insani kriz, son dönemde artan açlıkla birlikte daha da derinleşmeye başladı. Uluslararası toplum, İsrail üzerindeki baskıyı artırarak, Gazze’ye uygulanan ambargonun kaldırılmasını talep ediyor. Türk’ün açıklamalarının ardından İsrail’de tepkiler yükseldi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun partisi Likud’dan Ekonomi Bakanı Nir Barkat, Türk’ün sözlerini saçmalık olarak nitelendirdi ve İsrail’in aldığı yardımları kabul ettiğini savundu.

İsrail’in 7 Ekim tarihinden bu yana Gazze’ye düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 32 bin 552’ye yükseldi, yaralıların sayısı ise 74 bin 980’e ulaştı. Hala enkaz altında ve yol kenarlarında cesetlerin bulunduğu belirtilirken, İsrail’in engellemeleri nedeniyle sağlık ekipleri ve sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı ifade edildi. Bu durum, Gazze’de yaşanan insani krizin boyutlarını daha da arttırmaktadır.

Konuyla ilgili Uluslararası kamuoyunda büyük bir tepki oluşmaktadır. Bazı insan hakları örgütleri ve sivil toplum kuruluşları, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarını kınayarak, derhal sonlandırılmasını istemektedir. İsrail ise uluslararası toplumun eleştirilerine karşı çeşitli savunmalar öne sürmektedir ancak uyguladığı politikaların insan hakları ihlallerine yol açtığı bir gerçektir.

Sonuç olarak, İsrail’in Gazze’ye karşı yürüttüğü saldırılar ve uyguladığı ambargo, uluslararası hukukun ve insan haklarının ihlal edilmesine neden olmaktadır. BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Türk’ün uyarıları ve uluslararası toplumun tepkileri, İsrail’i politikalarını gözden geçirmeye ve insani krize son vermek için adımlar atmaya çağırmaktadır. Bu olaylar, bölgedeki barış ve istikrarı tehdit etmekte ve acil çözüm bulunması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri: İsrail’in Gazze’deki Tutumu Savaş Suçu Mu?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin