1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bodrum Koylarında Hız Canavarları Tehlike Saçmaya Devam Ediyor!

Bodrum Koylarında Hız Canavarları Tehlike Saçmaya Devam Ediyor!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum Liman Başkanlığı, halka ve deniz trafiğine açık koylarda tekne, jet ski, bot ve deniz araçlarının hızını belirlemek için 2 hafta önce yayınladığı bildirilerde 6 milden fazla hız yapılmasını yasakladı. Ancak, turistik ilçenin cennet koylarından Torba, Yalıkavak, Gölköy, Türkbükü ve Adaboğazı mevkilerinde özellikle yatlardan indirilen özel jet ve sürat botlarının yasağa uymadığı, 15 milden üzerinde hız yaptıkları görüldü. Dikkat çeken bir diğer durum ise bazı lastik botların 10 yaşındaki çocuklar tarafından kullanılmasıydı.

Sahil güvenlik ekiplerinin artan şikayetler üzerine hafta sonunda Bodrum koylarında denetimleri arttırdığı belirtildi. Sahil güvenlik botlarını görenler ise gaz kesti. Çocuklarına jet ski kullandıranlar, deniz üzerinde can yeleği giymeyen ve hız yapanlar uyarıldı, yasağa uymayanlara yasal işlem yapıldı. Bu denetimler sırasında SÖZCÜ kameraları da olayları kaydetti.

Bodrum’da yaşayan ve 25 yıldır denizlerde çalışan evli, iki çocuk babası bir kaptan olan Hüseyin Yılmaz, lüks tekne ve yat sayısının artmasıyla birlikte, yatlardan indirilen jet ski ve sürat botlarının ehil olmayan kişiler tarafından kullanıldığını ve hatta çocukların bile kullandığına şahit olduklarını belirtti. Geçen yıllarda Türkbükü’nde bot faciaları yaşadıklarını ve birçok kişinin canını kaybettiğini ya da sakat kaldığını ifade eden Yılmaz, denetimlerin sıklaştırılmadığı takdirde yeni faciaların kaçınılmaz olduğunu dile getirdi.

Yaşanan olumsuzluklara rağmen, Bodrum’un güzelliklerini korumak ve denizde can güvenliğini sağlamak adına daha sıkı denetimlerin yapılması gerektiği vurgulandı. Sahil güvenlik ekiplerinin yaptığı kontrollerin artması, hız yapanlar ve kurallara uymayanlar konusunda caydırıcı bir etki yaratabilir. Vatandaşlar ve turistlerin deniz keyfini güvenli bir şekilde yaşayabilmeleri için kurallara uymak ve başkalarının canını tehlikeye atmamak önem arz etmektedir. Bodrum’un eşsiz koylarında deniz güvenliğinin ve düzenin sağlanması için herkesin sorumluluklarını bilmesi ve gereken özeni göstermesi gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bodrum Koylarında Hız Canavarları Tehlike Saçmaya Devam Ediyor!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin