1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bodrum’da Kurban Bayramı Tatili: Kent Nüfusu 1 Milyona Çıktı, Tatilciler Yollarda!

Bodrum’da Kurban Bayramı Tatili: Kent Nüfusu 1 Milyona Çıktı, Tatilciler Yollarda!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum, 9 günlük Kurban Bayramı tatili sürecinde yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı. Kent, normalde 200 bin olan nüfusu bu dönemde 1 milyona ulaştı. Bu artan nüfusla birlikte oteller yüzde 95 doluluk oranına ulaşırken, plajlar da tatilcilerle doldu. Ancak bayram tatilinin 6. gününde bazı tatilciler, son günlerde artması beklenen trafik yoğunluğunu göze alarak kentten ayrılmaya başladı.

Özellikle Gümbet-Yokuşbaşı ve Güvercinlik-Milas istikametlerinde yaşanan araç yoğunluğu, yer yer trafik durma noktasına gelmesine neden oldu. Son 12 saat içinde kentten yaklaşık 20 bin aracın ayrıldığı belirtilirken, jandarma ve polis ekipleri trafiği akıcı hale getirmek için çalışmalar yürüttü.

Diğer yandan, Trakya’nın turistik bölgelerinden Saros Körfezi ve Çanakkale’yi tercih eden bazı tatilciler, bayramın bitmesiyle evlerine dönmeye başladı. Bu dönüş trafiği özellikle Tekirdağ’dan İstanbul istikametine yoğunlaştı. Tekirdağ’ın İstanbul’un Silivri ilçesine sınır Çorlu kavşağı başta olmak üzere Marmaraereğlisi ilçesi ve kent merkezinde araç kuyrukları oluştu. Polis ve jandarma ekipleri, trafik akışını sağlamak ve sürücüleri bilgilendirmek amacıyla önlemler aldı.

Yetkililer, İstanbul’a dönüş trafiğinin ilerleyen saatlerde daha da artmasını beklediklerini belirtti. Tatilcilerin dikkatli olmaları ve trafik kurallarına uymaları konusunda uyarıda bulunuldu. Trafik yoğunluğu ve akışının düzenli bir şekilde devam etmesi için ekiplerin çalışmalarına devam edileceği ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bodrum’da Kurban Bayramı Tatili: Kent Nüfusu 1 Milyona Çıktı, Tatilciler Yollarda!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin