1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bodrum’da Su Kesintisi Krizi: Mumcular Barajı’nda Düşüş Yaşanıyor, 11 Mahallede 16-20 Saat Su Kesintisi!

Bodrum’da Su Kesintisi Krizi: Mumcular Barajı’nda Düşüş Yaşanıyor, 11 Mahallede 16-20 Saat Su Kesintisi!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’da yaşanan su sıkıntısı, Mumcular Barajı’ndaki su seviyesindeki düşüş nedeniyle daha da arttı. Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, Mumcular Barajı’nın ölü hacim seviyesine düşmesi sebebiyle DSİ Genel Müdürlüğü’nün Bodrum’a iletilen suyu kesmek zorunda kaldığı belirtildi. Bu durumdan etkilenecek olan 11 mahallede 16-20 saat süreyle su kesintisi yaşanacağı duyuruldu.

Muğla’nın Bodrum ilçesine ve 53 mahallesine içme ve kullanma suyu sağlayan Mumcular Barajı ile ilgili Muğla Büyükşehir Belediyesi’nden kuraklık ve suyun kesilmesi ile ilgili açıklama yapıldı. Kuraklık, artan su kullanımı, iklim krizi etkileri ve yağış rejimlerindeki değişiklikler nedeniyle kentteki su kaynaklarında önemli kayıplar yaşandığı vurgulandı. Özellikle Bodrum Yarımadası’na içme suyu sağlayan Mumcular Barajı’nın su seviyesindeki düşüş, su kesintilerini kaçınılmaz hale getirdi.

Mumcular Barajı’nın kapatılması sonucu Mumcular içme suyu arıtma tesisinde Geyik Barajı’ndan su alınacak şekilde düzenlemeler yapıldığı açıklandı. Bu düzenlemeler sebebiyle Yokuşbaşı, Kumbahçe, Umurça, Cevat Şakir, Çarşı, Türkkuyusu, Yeniköy, Eskiçeşme, Gümbet, Cumhuriyet ve Tepecik mahallelerinde belirli saat aralıklarında su kesintisi yaşanacağı belirtildi. Ayrıca, Milas’daki Geyik Barajı’ndan su verme çalışmalarının başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.

Mumcular İçme Suyu Arıtma Tesisine Geyik Barajından su alınmasıyla birlikte belirtilen bölgelere su temininin başlayacağı ifade edildi. Mumcular Barajı’nın kapatıldığı süreçte vatandaşların suyu tasarruflu kullanmalarının önemine vurgu yapıldı. MUSKİ Genel Müdürlüğü olarak yeraltı ve yerüstü su kaynaklarının sisteme dahil edilmesi ve ilave projelerle Bodrum’un su sorununun çözümü için çalışmaların sürdüğü belirtildi. Yeni projelerin hayata geçirilmesiyle Bodrum Yarımadası’ndaki su sıkıntısının giderileceği ve vatandaşların rahat bir nefes alacağı ifade edildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bodrum’da Su Kesintisi Krizi: Mumcular Barajı’nda Düşüş Yaşanıyor, 11 Mahallede 16-20 Saat Su Kesintisi!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin