1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bodrum’da Su Krizi: Barajlar Kapatıldı, Su Kesintileri Başladı

Bodrum’da Su Krizi: Barajlar Kapatıldı, Su Kesintileri Başladı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bodrum’da yaşanan ciddi su krizi, Muğla’nın turizm merkezlerinden biri olan şehri alarm veriyor. Mumcular Barajı’ndaki su seviyesi yüzde 12’ye kadar düşerek barajın tamamen kapanmasına sebep oldu. Bu durum Bodrum’un su altyapısına büyük zarar verdi ve su sıkıntısı yaşanmaya başlandı.

Dünyanın dört bir yanından turist çeken Bodrum’da turizm sezonunun en yoğun olduğu dönemde su krizi endişe yaratıyor. Bodrum’un su ihtiyacı şu anda Geyik Barajı ve yer altı su kaynaklarından karşılanmaya çalışılıyor ancak Geyik Barajı’ndaki su seviyesi hızla düşerek yüzde 31’e kadar indi. Bu durumun etkisiyle Bodrum’un çeşitli bölgelerinde su kesintileri yaşanıyor.

Özellikle yarımadanın yüksek kesimlerinde bulunan mahallelerde su kesintileri en çok hissediliyor. Gürece, Bitez ve Çırkan gibi mahallelerde suların akmadığı bu dönemde vatandaşlar günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek için su tankerleriyle su depolarını dolduruyor. Bodrum Belediyesi, kesinti yaşanan bölgelere hızlı bir şekilde su taşımak için su tankerleri gönderiyor.

Bodrumlular, sıcak yaz günlerinde temel ihtiyaçlarını karşılamak için su tankerlerine bağımlı hale geldi. Bir vatandaş 25 gündür su sıkıntısı çektiklerini ve zorunlu ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çektiklerini belirtirken, temizlik gibi diğer ihtiyaçlarını giderebilmekte zorlandıklarını söyledi. Kriz ortasında kalan Bodrumlular, kesintilerin bir an önce sona ermesi için yetkililerden acil ve kalıcı çözümler bekliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bodrum’da Su Krizi: Barajlar Kapatıldı, Su Kesintileri Başladı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin