1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bodrum’da Terkedilmiş ve Aç Göçmenler Operasyonla Kurtarıldı!

Bodrum’da Terkedilmiş ve Aç Göçmenler Operasyonla Kurtarıldı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Muğla’nın Bodrum ilçesinde göçmen kaçakçıları tarafından ormana terk edilen 70 göçmen, dört gün boyunca aç ve susuz kaldıktan sonra saklandıkları Kızılağaç ormanlarından çıkarak ilçe merkezine doğru yürümeye başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine polis ekipleri operasyon düzenledi ve Yokuşbaşı ile Kızılağaç mahallelerindeki ormanlık alanlardan çıkan göçmenler SÖZCÜ kamerası tarafından görüntülendi. Kimi göçmenler ticari taksi çağırmaya çalıştı ancak Bodrum girişinde durdurulan taksi şoförleri tarafından araçlardan indirildi.

Hassan Mousalaf, eşi ve çocuklarıyla birlikte İstanbul’dan geldiklerini ve Avrupa’ya gitmek istediklerini ancak kaçakçıların kendilerine bir teknenin geleceğini söyleyerek dört gün boyunca ormanda bekletildiklerini belirtti. Teknenin gelmemesi ve organizatörlerin telefonlarını kapatması üzerine kandırıldıklarını fark ettiklerini ve açlıktan susuzluktan perişan bir halde olduklarını ifade etti. Son çare olarak caddeye çıkıp yardım istemeye karar verdiklerini ve şehre giderek yiyecek içecek almayı düşündüklerini söyledi.

Üç saat süren operasyon SÖZCÜ kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi ve Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde göçmenlerin ifadeleri alındıktan sonra Muğla İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne teslim edildi. Göçmenlerin durumuyla ilgili resmi işlemler başlatıldı ve hayatlarını riske atan kaçakçılar hakkında soruşturma başlatıldı. Yetkililer, göçmenleri kaçak yollarla Avrupa’ya ulaşmaya çalışırken açık denizde tehlikelerle karşı karşıya kaldıklarını ve insan hakları ihlalleriyle karşılaşabileceklerini belirtti. Bu tür durumlarla karşılaşmamak için yasal yollarla göçmenlik başvuruları yapılması ve insan taciri kişilere karşı dikkatli olunması gerektiği vurgulandı. Göçmenler ise Türkiye’de yaşadıkları zorluklara rağmen umutlarını koruduklarını ve daha iyi bir hayat için mücadelelerine devam edeceklerini dile getirdi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bodrum’da Terkedilmiş ve Aç Göçmenler Operasyonla Kurtarıldı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin