1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Boeing ile Maaş Anlaşması Görüşmeleri Kesildi, İşçiler Grevde! – Son Dakika

Boeing ile Maaş Anlaşması Görüşmeleri Kesildi, İşçiler Grevde! – Son Dakika

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Derneği (IAM) ile büyük uçak üreticisi Boeing arasında maaş anlaşması konusunda görüşmelerin kesildiği bildirildi. IAM, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şirketle doğrudan veya arabuluculuk yoluyla görüşmelere açık olduklarını belirtti. Ancak, şirket sözcüsü ise iyi niyetle müzakere etmeye devam ettiklerini ve en kısa sürede anlaşmaya varmayı hedeflediklerini dile getirdi. Müzakereler için yeni bir tarih planlanmadığı ifade edildi.

Boeing, 13 Eylül’den bu yana 32 binin üzerinde çalışanın grevde olduğu Portland ve Seattle şehirlerinde zorlu bir süreç yaşıyor. 2008’den bu yana ilk kez grevle karşı karşıya kalan şirket, üretimini durdurmak zorunda kaldı. Çalışanlar, ücretlerinde %40 iyileştirme ve performans ikramiyelerinin geri getirilmesini talep ederken, Boeing’in %33’lük zam teklifini reddettiler ve grev kararı aldılar. Boeing, grevin 12. gününde “en iyi ve son” teklifini yapsa da, sendika taleplerini karşılamadığı için teklif reddedildi.

Boeing’in sunduğu teklif üzerinde pazarlık yapılmaması nedeniyle sendika, müzakereleri kesme kararı aldıklarını açıkladı. Şirket, en çok satan 737 MAX dahil birçok uçak modelinin üretimini durdurarak, grev nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. IAM ve Boeing arasında maaş anlaşması konusunda tarafların anlaşamaması, şirketin üretim ve finansal süreçlerini olumsuz etkilemektedir. Müzakerelerin tekrar başlaması ve anlaşmaya varılması için tarafların uzlaşmaya varmaları ve ortak bir noktada buluşmaları gerekmektedir.

IAM, Boeing’in sunduğu teklifin taleplerini karşılamadığı için müzakerelerin kesildiğini duyurdu. Sendika, işçilerin haklarını ve maaşlarını korumak için mücadele etmeye devam edeceklerini belirtti. Boeing ise işçilerle en kısa sürede yeni bir anlaşma sağlamak istediklerini vurguladı. Grev sürecinin şirketin üretim ve finansal süreçlerine olumsuz etkileri olduğu için tarafların bir anlaşmaya varması önem arz etmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boeing ile Maaş Anlaşması Görüşmeleri Kesildi, İşçiler Grevde! – Son Dakika
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin