1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Boğaziçi Üniversitesi Yurt İhalesi Hakkında Açıklama!

Boğaziçi Üniversitesi Yurt İhalesi Hakkında Açıklama!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Valilik tarafından yapılan açıklamada, bugün çeşitli medya kuruluşlarında “Radikal İslamcıya İhale” başlığıyla yayınlanan haberlerde yer alan iddialarla ilgili bilgilere yer verildi. Haberde adı geçen Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs Yurt Binası Yeniden Yapım İnşaatı Sözleşme Paketi ihalesinin 18 Ağustos 2022 tarihinde Resmi Gazete, Hürriyet Gazetesi ve İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin internet sayfasında ilan edildiği belirtildi.

Açıklamada, ihalenin tüm firmaların katılımına açık olduğu ve 4 firmanın yeterlilik şartlarını taşıyarak katıldığı ifade edildi. İhaleyi en düşük teklifi veren Çevre Müh. İnş. San. ve Tic. A.Ş. & Bakırcı Yapı ve Gayrimenkul Tic. A.Ş. Ortak Girişimi kazanmış olup, sözleşme imzalama sürecine geçildiği bildirildi. İncelemeler sonucunda ihaleyi kazanan firmanın yeterlilik kriterlerini karşıladığı ve 16 Kasım 2022 tarihinde sözleşme imzalandığı belirtildi.

Açıklamada, ihaleye katılan firmaların teklifleri de paylaşılarak, söz konusu firmanın 158 milyon 200 bin lira, En-Sa Yapı ve İnş. Tur. Nak. Gıda San. A.Ş & Metro Müh. Gıda Mad. San. ve Tic. Ltd. Şti. Ortak Girişimi’nin 179 milyon 234 bin lira, ATR Yapı Proje San. ve Tic. A.Ş. & Özsoy İnş. Tur. Tic. ve San. A.Ş. Ortak Girişimi’nin 182 milyon 982 bin lira, İntek Konut İnşaat A.Ş’nin ise 274 milyon lira teklif verdiği bilgisi yer aldı.

İhale sürecinin başlangıcından inşaat çalışmalarının tamamlandığı döneme kadar İstanbul Valiliği tarafından takip edildiği ve kamunun haklarının korunduğu özellikle vurgulandı. Haberde yer alan terör örgütü üyeliği iddialarının daha önce defalarca tekzip edildiği ve söz konusu haberlerin iyi niyetli olmadığının altı çizildi.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Boğaziçi Üniversitesi Yurt İhalesi Hakkında Açıklama!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin