1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bolu Dağı Tüneli Nihayet Açılıyor! Son Dakika Açıklaması Geldi

Bolu Dağı Tüneli Nihayet Açılıyor! Son Dakika Açıklaması Geldi

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu Dağı Tüneli, 31 Temmuz tarihinde yapılan çalışmalar nedeniyle İstanbul istikametinde trafiğe kapatılmıştı. İstanbul yönündeki tüpün 67 metre uzatılması ve viyadüklerde genleşme derzlerinin değiştirilmesi çalışmaları nedeniyle tünel 37 gün boyunca kapalı kaldı. Bu süre boyunca sürücüler, Abant gişelerinden çıkarak D-100 kara yolunu kullanmak zorunda kaldılar. Yoğun trafik nedeniyle ekipler hızla çalışmalarını sürdürdü ve tünelin uzatma çalışmaları tamamlandı. Yolun açılış tarihi ise Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu tarafından 7 Eylül olarak belirtildi.

Bolu Dağı Tüneli’nin heyelan riski nedeniyle başlatılan uzatma projesinde yoğun çalışmalar yapıldı. 2022 yılında meydana gelen heyelan sonrasında tünelin her iki tüpünün Kaynaşlı yönüne uzatılması kararlaştırılmıştı. Temmuz ayında başlayan çalışmaların ardından tünelin trafiğe açılma tarihi belirlendi. Tünelin kapalı olduğu süre içinde ekipler hızla çalışarak tünelin uzatma işlemlerini tamamladılar ve asfalt serimi yapıldı. Bakan Uraloğlu, açıklamasında tünelin yarın akşam saatlerinde trafiğe açılacağını duyurdu.

Bolu Dağı Tüneli’nin tüp uzatma çalışmaları nedeniyle kapalı olduğu dönemde sürücülerin D-100 kara yolunu kullanmak zorunda kalması nedeniyle yoğun trafik oluştu. Ancak tünelin açılmasıyla birlikte trafiğin normale dönmesi bekleniyor. Tünelde yapılan genişletme çalışmalarının tünelin kullanımını daha güvenli hale getireceği ve önemli bir ulaşım noktası olan Bolu Dağı’nı daha işlevsel hale getireceği belirtiliyor. Tünelin trafiğe açılmasıyla birlikte Ankara ile İstanbul arasındaki ulaşım daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilebilecek.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bolu Dağı Tüneli Nihayet Açılıyor! Son Dakika Açıklaması Geldi
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin