1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bölücü Terör Örgütüne Ağır Darbe: Operasyonlarda Ele Geçirilen Malzemeler!

Bölücü Terör Örgütüne Ağır Darbe: Operasyonlarda Ele Geçirilen Malzemeler!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında, 1.303 adet uçaksavar mühimmatı, 360 adet el bombası, 257 kg patlayıcı madde, 141 adet mayın, 80 adet RPG-7 mühimmatı, 32 adet el yapımı patlayıcı (EYP), 16 adet top, havan ve bombaatar mühimmatı, 7.624 adet çeşitli mühimmat, 2 adet RPG-7 roketatar, 112 adet roket sevk motoru, 1 adet PKM makineli tüfek, 9 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet Zagros keskin nişancı tüfeği ve 365 adet fünye yer almaktadır. Ayrıca, 10 ilde bölücü terör örgütünün 71 mağara, sığınak ve barınma alanı imha edilmiştir.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonların kararlılıkla devam edeceğini belirtti. Terörle mücadele kapsamında yılın her günü, 4 mevsim, 12 ay boyunca şehir içinde ve kırsalda operasyonlar düzenlendiğini vurguladı. Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ve İstihbarat Başkanlığı koordinesinde; Jandarma Özel Harekat (JÖH), Jandarma Komando ve Güvenlik Korucularından oluşan 234 tim, 3.172 jandarma personeli ve J-SİHA ile J-ATAK helikopterlerinin desteğiyle gerçekleştirilmiştir. Operasyonlar, Şırnak, Siirt, Mardin, Van, Hakkari, Hatay, Bingöl, Diyarbakır, Tunceli ve Ağrı illerinde yürütülmüştür.

Şırnak-Merkez, Güçlükonak, Beytüşşebap, Uludere, Eruh, Pervari, Ömerli, Kızıltepe, Çatak, Hakkari-Merkez, Yüksekova, Şemdinli, Dörtyol, Belen, Lice, Ovacık, Hozat, Nazımiye, Karlıova ve Doğubayazıt kırsalında gerçekleştirilen operasyonlarda 22 adet EYP ateşleme düzeneği, 3 adet güneş paneli, 4 adet fotokapan aküsü, 540 metre fitil, 780 metre elektrik kablosu, 110 kg amonyum nitrat, 282 adet tüp, 4 adet el dürbünü, 1 adet silah üstü dürbünü, 1 adet termal silah dürbünü ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmiştir.

Bölücü Terör Örgütü’nün lojistik amaçlı kullandığı mağaralar ve sığınaklar tespit edilerek imha edilmiştir. 10 ilde gerçekleştirilen operasyonlarda terör örgütü mensubu teröristlerin kırsalda eylem yapmak amacıyla mağara ve sığınaklara sakladıkları silahlar, mühimmatlar ve patlayıcılar imha edilmiştir. Toplamda 71 mağara, sığınak ve barınma alanı tahrip edilmiştir.

Operasyonlarda ele geçirilen malzemeler arasında silahlar, patlayıcılar, mühimmatlar ve örgütsel dokümanlar bulunmaktadır. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, terörle mücadelede kararlılıkla devam edileceğini belirtmiştir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bölücü Terör Örgütüne Ağır Darbe: Operasyonlarda Ele Geçirilen Malzemeler!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin