1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bolu’da Etkili Sağanak Yağış Dereleri Taşırdı! Yedigöller Yolu Kapandı!

Bolu’da Etkili Sağanak Yağış Dereleri Taşırdı! Yedigöller Yolu Kapandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu’nun Gurbettaşı mevkisinde öğle saatlerinde başlayan ve şiddetini artıran sağanak yağmur sonucu dereler taşarak sel oluşturdu. Yaşanan sel nedeniyle Bolu’dan Yedigöller Milli Parkı’na ulaşımı sağlayan kara yolunda kapanmalar meydana geldi. Bu durum üzerine İl Özel İdaresi, Bolu Orman Bölge Müdürlüğü ve Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar ekipleri, yağışın durmasının ardından yolun tekrar ulaşıma açılması için çalışmalara başlayacak. Yolun açılması için ekiplerin yoğun çaba sarf ettiği belirtildi.

Sel nedeniyle oluşan kapanma sebebiyle Yedigöller bölgesine gidecek olanların dikkatli olmaları uyarısında bulunuldu. Yağışın etkisiyle yaşanan sel felaketi, bölgede yaşayanların ve yolculuk yapanların tedirginliğini artırdı. Derelerin taşması sonucu yaşanan sel, yerel yönetim ve ekiplerin müdahalesi ile kontrol altına alınmaya çalışıldı.

İl Özel İdaresi ve diğer ilgili kurumlar, sel felaketinin yol açtığı mağduriyeti gidermek ve ulaşımı sağlamak için hızla çalışmalarına başladı. Yedigöller Milli Parkı’nın doğal güzelliklerinin ziyaretçilere kapatılmasının önüne geçmek için ekipler, karayolunun bir an önce ulaşıma açılması için gece gündüz demeden çalışmalarını sürdürdü.

Yetkililer, yağışın etkisiyle taşan dereler nedeniyle çevrede oluşabilecek tehlikelere karşı vatandaşları uyardı. Sel felaketinin ve taşan derelerin neden olduğu kapanma sebebiyle bölgede yaşanan sıkıntıların en kısa sürede giderilmesi için çalışmaların aralıksız devam edeceği belirtildi. Yedigöller bölgesine seyahat edecek olanların güvenliğini sağlamak için ekipler, yolun yeniden ulaşıma açılması için titizlikle çalışmalarını sürdürdü. Sel felaketinin etkilerini minimize etmek ve vatandaşların can güvenliğini sağlamak adına ekiplerin koordineli bir şekilde çalıştığı bilgisi paylaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bolu’da Etkili Sağanak Yağış Dereleri Taşırdı! Yedigöller Yolu Kapandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin