1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bolu’dan Ankara’ya Yürüyen Memurlar Protesto Eyleminde!

Bolu’dan Ankara’ya Yürüyen Memurlar Protesto Eyleminde!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bolu’dan Ankara’ya yürüme kararı alan Büro Memur-Sen, 3600 ek gösterge, kamudaki servislerin kaldırılmaması, toplu sözleşmelerde ikramiyelerin yeniden ödenmesi gibi taleplerinin karşılanmaması nedeniyle harekete geçti. Enerji Bir-Sen ve Ulaştırma Memur-Sen sendikaları da destek verdi. Yaklaşık 200 sendika üyesi, Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, Enerji Bir-Sen Genel Başkanı Hacı Bayram Tonbul, Ulaştırma Memur-Sen Genel Başkanı Kenan Çalışkan’ın da aralarında bulunduğu sendika liderleriyle birlikte Bolu kent meydanında toplandı.

Yusuf Yazgan, yaptığı basın açıklamasında uzun zamandır gasbedilen haklarının geri verilmesini, sözü verilen taleplerin yerine getirilmesini ve kamudaki memurları ilgilendiren konuların karşılanmasını talep ettiklerini belirtti. Toplu sözleşme ikramiyesinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin mağduriyet yarattığını vurgulayan Yazgan, 3600 ek gösterge taleplerinin biran önce yerine getirilmesini istediklerini söyledi. Ayrıca kamu görevlilerine yapılan tasarruf genelgesinin mağduriyet yarattığını dile getirerek, bu konuda çağrıda bulundular.

Sendika üyeleri, İzzet Baysal Caddesi’nde davul zurna eşliğinde yürüyüşe başladı ancak Demokrasi Meydanı’na ulaştıklarında polis ekipleri tarafından durduruldu. Barikatın karşısında halaylar çeken sendika üyeleri, görüşmeler sonucunda sadece 10 kişinin Ankara’ya yürüyüşe devam etmesine karar verildi. Bu 10 kişi arasında Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan ve diğer sendika genel başkanları da bulunmaktaydı. Kalabalık tarafından Ankara’ya uğurlanan bu grup, taleplerini yetkililere iletmek üzere yola çıktı.

Büro Memur-Sen’in yürüyüşü, kamu görevlilerinin haklarının savunulması ve gasp edilen kazanımların geri verilmesi amacıyla yapılan önemli bir eylemdir. Sendikaların bir araya gelerek birlikte hareket etmesi, kamu çalışanlarının sesini duyurmak için etkili bir yol olduğunu göstermiştir. Bu tür eylemler, kamu hizmeti verenlerin haklarının korunması ve iyileştirilmesi için önemli bir adımdır. Büro Memur-Sen ve diğer sendikaların bu tür etkinliklerle taleplerini iletmeye devam etmeleri, kamu çalışanlarının hak mücadelesine destek olacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bolu’dan Ankara’ya Yürüyen Memurlar Protesto Eyleminde!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin