1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. Bosna-Hersek Türkiye’den TB2 SİHA Alımını Doğruladı: Balkanlar’da Yerli SİHA Görev Alacak!

Bosna-Hersek Türkiye’den TB2 SİHA Alımını Doğruladı: Balkanlar’da Yerli SİHA Görev Alacak!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bosna-Hersek Savunma Bakanlığı, Türkiye’den 6 adet Bayraktar TB2 SİHA alımını doğruladı. Bu alım ile Bosna-Hersek, yerli ve milli olan bu insansız hava aracını balkanlar bölgesinde görev yapacak 4. ülke olacak. Bosna-Hersek, Türkiye’nin savunma sanayi ürünleri ile ilgilenen dünyadaki birçok ülke gibi, TB2 SİHA için de talepte bulundu. Arnavutluk, Romanya ve Kosova gibi diğer Balkan ülkelerinin ardından Bosna-Hersek de TB2 SİHA için sipariş veren ülkeler kervanına katıldı. Bosna Hersek Savunma Bakanlığı, Türkiye’nin savunma sanayi şirketlerinden BAYKAR tarafından üretilen 6 adet Bayraktar TB2 insansız hava aracını tedarik edeceğini duyurdu. Bu sayede Bosna-Hersek, Arnavutluk, Romanya ve Kosova’dan sonra Balkanlar bölgesinde TB2 İnsansız Hava Aracı tedarik eden dördüncü ülke olacak.

TB2 SİHA’nın özellikleri arasında kanat açıklığı, uzunluk, azami kalkış ağırlığı, azami uçuş süresi, azami irtifa, azami hız, motor ve faydalı yük gibi teknik detaylar bulunmaktadır. Ayrıca bu insansız hava aracının silahları ve kullanım alanları hakkında da bilgi verildi. TB2 SİHA, keşif ve istihbarat toplama, hedef tespiti ve işaretleme, hassas güdümlü mühimmatlarla saldırı, terörle mücadele, sınır güvenliği, sahil güvenliği ve arama kurtarma gibi birçok alanda başarılı bir şekilde kullanılabilir.

Bu hava aracının başarıları da göz önünde bulundurularak Bosna-Hersek Savunma Bakanlığı, bu alımı doğruladı ve Bayraktar TB2 SİHA’nın ülkelerinin envanterine katılacağını duyurdu. TB2 SİHA, daha önce Libya, Ukrayna ve Azerbaycan gibi ülkelerde de kullanılarak önemli başarılar elde etmiştir. Bu alım ile Bosna-Hersek, savunma sanayindeki iş birliklerini ve modern savunma sistemlerini geliştirme yolunda önemli bir adım atmış olacak.

Sonuç olarak, Türkiye’nin savunma sanayi ürünleri dünya genelinde ilgi görmeye devam ediyor. Bosna-Hersek’in de Bayraktar TB2 SİHA’yı satın alması, Türk savunma sanayisinin gücünü ve etkinliğini bir kez daha ortaya koymaktadır. Bu iş birliği ile hem Türkiye’nin savunma sanayi ihracatı artacak hem de Bosna-Hersek’in savunma gücü modernize edilmiş olacak. Bu adım, iki ülke arasındaki dostane ilişkilerin de güçlenmesine katkı sağlayacaktır.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bosna-Hersek Türkiye’den TB2 SİHA Alımını Doğruladı: Balkanlar’da Yerli SİHA Görev Alacak!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin