1. Haberler
  2. Manşet
  3. Bu Osman O Osman mı?

Bu Osman O Osman mı?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde, seçmen sayısının Bursa’da 56 bin artmasına rağmen 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde 6’lı Masanın ortak adayı CHP’li Kemal Kılıçdaroğlu’nun aldığı toplam oydan sadece bin 228 oy fazla alarak AK Parti aday Alinur Aktaş’a yüzde 9,75’lik bir farka imza atarak Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturan CHP’li Mustafa Bozbey’in BUSKİ’deki mazbata töreninde arkasında beliren ve eski bakanlardan halen AK Parti Artvin Milletvekili Faruk Çelik’in ağabeysi ile bire bir benzerlik gösteren Osman Çelik’in bulunması CHP Örgütü üyelerinde kısa bir süreliğine şok yarattı! Şahsın emekli bir devlet memuru olduğu sanılırken Mustafa Bozbey’in etrafındaki terörle istihaklı şahısların dolanıp durması da ayrı bir soru işareti! AK Partinin 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimlerinde Türkiye genelinde almış olduğu oy nedeniyle parti içinde başlayan tartışmalar ise başka bir boyuta ulaştı.

Şehir Gazetesi, geçmiş dönem bakanlarından olan AK Parti Faruk Çelik tarafından yapılan eleştirileri manşete taşımıştı.

O yazıda; ”

Çelik’in hedefi kim?  

Yerel seçimlerde AK Parti’nin aldığı yenilginin ardından Artvin Milletvekili Faruk Çelik, son iki gündür sosyal medya hesabından seçim değerlendirmelerinde bulunuyor. Seçim sonuçlarında sadece adayın değil aday belirleme sürecinin de sorgulanması gerektiğini vurgulayan Çelik’in yorumları aday belirleme sürecinin başındaki AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’yı mı kastediyor yorumlarını da beraberinde getirdi.

Çelik’in hedefi kim?

   Bursa’da Büyükşehir’in yanı sıra elindeki 3 ilçeyi daha CHP’ye kaptıran AK Parti’de sessizlik sürerken, Bursa’dan Artvin’e gönderilen ve orada Artvin Milletvekili olan Faruk Çelik, son iki gündür sosyal medya hesabından seçim değerlendirmesi yapıyor. İlk gün yaptığı değerlendirmede yerelde kaybedilen seçimlerin sadece genel siyaset ve ekonomik şartlara bağlanmasının öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmak olduğunu dile getiren Çelik, mesajında, “Aday olabilmek için birçok yolu kendine mübah görenler, seçimi kaybettikten sonra  ‘’kişisel sorumluluktan kaçarak’’ seçim neticesini ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar. Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır. Ayrıca 10 ay önce bütün ittifaklara rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın aldığı seçim zaferini görmemezlikten gelmektir” ifadelerine yer verdi. Seçim mağlubiyetinin ardından Çelik’in eleştirilerinde Bursa, Şanlıurfa ya da Artvin’den hangisini kastettiği anlaşılamadı.

ÇELİK’İN HEDEFİ EFKAN ALA MI?

Bugünde sosyal medya hesabından değerlendirmelerine devam eden Çelik’in isim vermeden yaptığı eleştiriler gündeme bomba gibi düştü. Seçim sonuçlarını yalnızca ekonomiye bağlamanın seçimlerde oy artıran ve kazanan adayların başarılarını görmezden gelmek olduğunu öne süren Çelik, “Seçimde alınan sonuç nasıl ki sadece ekonomi kaynaklı değilse, özeleştiri sorumluluğu da sadece adaylarda değil aday belirleme süreçleri de sorgulanmalıdır” dedi. Çelik bu noktadan sonra ise aday belirleme süreçlerine dikkati çekerek, “Geçmiş dönemlerde aday belirleme süreçlerinde  sorumluluk almış biri olarak “benim adayımdan” ziyade sonuç alacak aday en önemli kriterimizdi. Son dönemlerde nasılsa Reis  kazanıyor; EN İYİSİ BİZ ZAFERE KİMSEYİ ORTAK EĞMEYELİM anlayışı hakim olmaya başladı. Halbuki biz olumlu her işin sahibi olarak YUKARISINI gösterir, olumsuzlukları kendimiz üstlenirdik. Bugün alınan neticede sorumluluk adresi olarak yukarısı yukarısı diyenler sorumluluk alın ve gereğini yapın. Aday olabilmek için birçok yolu kendine mübah görenler, seçimi kaybettikten sonra  ‘’kişisel sorumluluktan kaçarak’’ seçim neticesini ekonomik gerekçelere bağlayabiliyorlar. Yereldeki mağlubiyeti sadece genel siyaset ve ekonomik gelişmelere bağlamak, öncelikle yerelde yapılması gereken özeleştiriden kaçmaktır” dedi. İşte tam bu sözlerle birlikte Çelik’in aday belirleme sürecinin başında yer alan AK Parti Genel Başkan Vekili Efkan Ala’yı mı hedef alıyor tartışmalarını beraberinde getirdi.

ARTVİN’DE BAŞARISIZ SONUÇ!

Artvin Milletvekili olan Faruk Çelik, Artvin’de elde edilen başarısızlıktan bahsetmeden kendi memleketi Yusufeli’ni bile 20 yıl sonra CHP’nin kazanmasıyla ilgili yorum yapmadı. Üstelik Çelik geçen yıl Bursa belediyelerinden temin edilen kaynakla Artvin’in köy yollarına sıcak asfalt yaptırmıştı. Buna rağmen Artvin’i kaybeden Çelik ve Artvin teşkilatı sadece iki ilçe alabildi. Yine Çelik’in Şanlıurfa’dan gidişine neden olan milletvekili Mehmet Kasım Gülpınar da Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Tüm bunları bir kenara bırakan Faruk Çelik’in yönelttiği eleştirilerin kaynağında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adaylığının gerçekleşmemesinin yattığı ileri sürülüyor. Bursa eski Milletvekili Hayrettin Çakmak’ın Bursa Hakimiyet Gazetesi’nde dün yayımlanan mülakatında Ankara’ya giderek Faruk Çelik’in adaylığı için görüşmelerde bulunduklarını açıklaması da Çelik’in Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için bir kulis çalışması içinde olduğunu ortaya koyuyor. Çelik’e yakın isimlerin Bursa’da kampanya sırasında ortada görünmemelerinin de bir küskünlük sonucu olduğu değerlendiriliyor.

Çelik’in eleştirilerine AK Parti içinden İl Başkanı, milletvekili ya da genel merkez düzeyinde bir yanıt gelip gelmeyeceği ise bilinmiyor.

(Ayşe Candan)

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bu Osman O Osman mı?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin