1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa Büyükşehir Aile Şirketi mi? Belediye mi?

Bursa Büyükşehir Aile Şirketi mi? Belediye mi?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in atadığı daire başkanları ve şirket yönetim kurulu başkanları, kamuoyunda büyük tepkilere neden oldu. Atamaların, nepotizm (kamuda akraba kayırmacılığı) kavramını gündeme getirmesi, belediye yönetiminde liyakat ve adil rekabetin gözetilmediği eleştirilerine sebep oldu.

Bozbey’in baldızı Sezen Uğurlu’nun sosyal hizmetler daire başkanlığına atanması, özellikle tepki çeken bir atama oldu. Sezen Uğurlu’nun, Bozbey’in eşi Seden Bozbey’in kız kardeşi olması, atamanın akraba kayırmacılığı olarak değerlendirilmesine yol açtı.

Benzer şekilde, Bozbey’in yeğeni Furkan Bozbey’in Burkent’in yönetim kurulu başkanlığına atanması da, akrabalık ilişkilerine dayalı atamaların örneği olarak görüldü.

Bununla birlikte, Burkent’in genel müdürlüğüne İnan Keser isimli inşaat mühendisinin atanması da dikkat çekici.

Keser’in aile şirketinin, Bozbey’in Nilüfer Belediye başkanlığı döneminde aktif olduğu biliniyor. Bozbey’in, kritik bir belediye şirketi olan Burkent’e en yakınlarından isimleri ataması, adil rekabetin ve şeffaflığın sağlanmadığı eleştirilerini beraberinde getirdi.

Büyükşehir Belediyesi’nde eş, dost, akraba belediyeciliğinin sürdüğüne dair haberler, CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala’nın eşi Şafak Pala’nın da atamasıyla daha da belirginleşti.

Şafak Pala’nın, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na atanması, Bozbey’in siyasi rakiplerine karşı takındığı tavrın ve akraba atamalarının boyutunu gözler önüne serdi.

Tüm bu atamalar, CHP örgütü içinde de rahatsızlık yarattı.

Ancak, kamuoyunda “Bozbey’in memuru” gibi bir algı yaratılan İl Başkanı Nihat Yeşiltaş’ın, akraba ve eş atamalarına karşı sessiz kalması, eleştirilerin dozunu artırdı.

Bu durum, CHP’nin yerel yönetimlerdeki atama politikalarının sorgulanmasına ve şeffaf bir yönetim anlayışının olmadığının anlaşılmasına neden oldu.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Büyükşehir Aile Şirketi mi? Belediye mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin