1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa Büyükşehir Aile Şirketine Dönüş Yaptı! Skandal Kıyaklar Ortaya Çıktı

Bursa Büyükşehir Aile Şirketine Dönüş Yaptı! Skandal Kıyaklar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

yapıldığı iddia edilen yolsuzluk skandalı hakkında Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan inceleme sonucunda, aile üyelerine kayırma yapıldığı ortaya çıktı. Büyükşehir Belediye Başkanı, belediye bünyesinde çalışan Baldızı ve yeğenine ayrıcalık tanındığını kabul etti.

Skandalın ortaya çıkmasının ardından, belediye yönetimi tarafından konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. Yapılan inceleme sonucunda, aile üyelerine özel olarak düzenlenen iş imkanları, ihalelerde kayırmacılık yapıldığı ve yüksek maaşlar verildiği tespit edildi. İddialara göre, Baldız ve yeğene özel iş imkanları sağlanırken, diğer çalışanlara benzer ayrıcalıklar tanınmamıştı.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, belediye yönetiminin aile şirketine dönüşmüş gibi hareket ettiği ve adaletsizlik yapıldığı belirtildi. Skandalın ortaya çıkmasının ardından, halktan tepki çeken Belediye Başkanı, konuyla ilgili özür dilemek zorunda kaldı. Başkan, aile üyelerine kayırma yapıldığına dair iddiaları kabul ederken, bu durumun belediye yönetimindeki zafiyetlerden kaynaklandığını ifade etti.

Sorunun çözümü için ise, belediye yönetimi tarafından yeni düzenlemeler yapılacağı ve benzer durumların tekrarlanmaması için önlemler alınacağı belirtildi. Yapılan inceleme sonucunda, aile üyelerine ayrıcalık tanındığı tespit edilen işlemlerin iptal edileceği ve haksız kazanç elde edenlerin hesap vereceği ifade edildi. Ayrıca, belediye bünyesinde şeffaflık ve adaletin artırılması için çalışmalar yapılacağı duyuruldu.

Skandalın ortaya çıkmasıyla birlikte, Bursa Büyükşehir Belediyesi’nde güven sorunu oluştu. Halkın belediye yönetimine olan güveni sarsılan skandalın etkileri uzun süre boyunca hissedileceğe benziyor. Belediye yönetiminin aldığı önlemler ve yapılacak düzenlemelerle, benzer durumların tekrarlanmaması ve aile şirketine dönüşün önüne geçilmesi bekleniyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Büyükşehir Aile Şirketine Dönüş Yaptı! Skandal Kıyaklar Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin