1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa Osmangazi'den üretici çiftçilere müjde

Bursa Osmangazi'den üretici çiftçilere müjde

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde üreticileri desteklemek adına kurdukları Gazi Tarım Şirketi’ni kısa sürede aktif hale getireceklerinin müjdeleyen Belediye Başkanı Erkan Aydın, Hamitler çöplüğünde bulunan atıkların bertaraf işlemi sırasında enerjiye dönüştürülmesi adına da bir proje hazırladıklarını söyledi. 

BURSA (İGFA) – Bursa’da Osmangazi Belediyesi Ekim Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’ın başkanlığında gerçekleşti.

Osmangazili çiftçileri sevindirecek bir haber ile meclise başlayan Başkan Aydın, Gazi Tarım Şirketi’nin kuruluş işlemlerinin tamamlandığını belirterek, “Prosedürler devam ediyor. Birkaç hafta içerisinde aktif hale gelecek. Üzüm ve incirin yanı sıra kansere karşı antioksidan özelliğine sahip yaban mersininin üretimi ve ihracatı noktasında çiftçimize destek olmak istiyoruz. Gazi Tarım Şirketi üzerinden mazot, ilaç ve gübre gibi girdi maliyetlerini düşürerek, üreticimize destek sağlayacağız. Çiftçimizi birkaç tüccarın inisiyatifine ve insafına bırakmayacağız” diye konuştu.

Osmangazi Belediyesi olarak 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nü çok güzel bir şekilde kutladıklarını anımsatan Başkan Aydın, “144 dönümlük bir arazi üzerine kurulmuş olan Türkiye’nin en modern ve en donanımlı hayvan barınağına sahibiz. Can dostların sağlığı ve bakımı için tüm imkanlar var. Hayvanları Koruma Kanunu, apılan değişiklikten önce sokak hayvanlarının tedavisinin ve kısırlaştırılmasının yapılmasının ardından alındıkları noktaya bırakılmasını ön görüyordu.  Ancak geçtiğimiz Temmuz ayında kanunda yapılan değişik ile birlikte, sokak hayvanlarının barınaklarda tutulmasına karar verildi. 900 bin nüfusa sahip Osmangazi’de 45 bin sokak hayvanı olduğu tahmin ediliyor. Biz, tüm barınak arazisi içerisine hayvanları dip dibe dahi koysak ancak 10 bin hayvan sığdırabiliyoruz. Ben tüm meclis üyelerimize birer hayvan sahiplenmeleri konusunda çağrıda bulunuyorum. Türkiye’ye örnek bir davranış yapalım. Can dostlarımızın, barınak yerine bir ailenin yanında barınmalarını sağlamak lazım” dedi.

“ÇÖPLERİ ENERJİYE ÇEVİRECEK PROJEMİZ VAR”

Hamitler’deki çöplükten yayılan kötü koku hakkında da konuşan Başkan Aydın,  “Hamitler Çöplüğü, Büyükşehir Belediyesi’nin uhdesinde ve sorumluluğunda olan bir bölge. Yapılan sözleşme gereği çöplüğün 2023 yılında, yani seçimlerden önceki dönemde başka bir yere taşınmış olması gerekiyordu. Geçtiğimiz dönem taşıma işlemi yapılmadığı için konu bizlere kaldı. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi, akademik kuruldan oluşan bir ekiple birlikte çöplüğün doğru bir yere, doğru bir yöntem ile taşınması noktasında çalışma yürütüyor. Osmangazi Belediyesi olarak bizim de çöplerin bertaraf edilirken enerji üretilmesi konusunda hazırladığımız bir projemiz var. Bu projemizi hayata geçirirsek çöplüğün yükünü azaltmış oluruz” ifadelerini kullandı. 

Öte yandan Çarşamba-Altıparmak bölgesinde yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışması hakkında da açıklamalarda bulunan Başkan Aydın, “O bölgede yapılacak olan kentsel dönüşüm için Büyükşehir Belediyesi ve Akademik Odalar ile bir protokol imzaladık. Vatandaşlarımızı mağdur etmeden bir çözüm üretecek ve insanların mutlu bir şekilde yaşayacağı dönüşüm projesini hayata geçireceğiz. Zaten bütün paydaşların içinde olmasının sebebi de bu. Amacımız doğru bir kentsel dönüşüm yapmak” dedi. 

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Osmangazi'den üretici çiftçilere müjde
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin