Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki Diyanet’e mola yeri kararının kaldırılmasıyla ilgili yaşanan gelişmeler, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama ile ortaya çıktı. Belediye, söz konusu kararın önceki dönem yönetiminin aldığı bir karar olduğunu belirterek atıl durumda olduğu iddia edilen mola yerinin kaldırıldığını duyurdu. Ancak, Bursa İl Müftülüğü ise kendilerine mola yerinin kaldırılmasıyla ilgili resmi bir belgenin iletilmediğini ve herhangi bir kararın kendilerine tebliğ edilmediğini açıkladı.
Bursa İl Müftülüğü tarafından yapılan açıklamada, “Diyanet Mola” adıyla manevi destek hizmetlerinin yürütüldüğü belirtilirken, BURULAŞ tarafından yapılan açıklamada gerçeği yansıtmayan iddialar olduğu ifade edildi. Önceki dönem yönetimi veya mevcut yönetim tarafından müftülüğe mola yerinin kaldırılacağına dair herhangi bir resmi kararın iletilmediği vurgulandı.
Müftülük açıklamasında, BURULAŞ yetkililerinin sadece sözlü olarak mola yerinin kaldırılması düşüncesini paylaştığı ancak resmi olarak bir kararın tebliğ edilmediği belirtildi. Mola standının atıl vaziyette olduğu ve uygunsuzluklara mekan sağlandığı iddiasının asılsız olduğu vurgulandı. Diyanet Mola’nın kurulduğu günden beri vatandaşların ilgisini çektiği ve önemli hizmetler sunduğu ifade edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Basın Müşaviri Burak Orhan ise Diyarbakır ve Bursa‘da yaşanan benzer durumları örnek göstererek, DEM partili belediyelerin Kur’an Kursları’nın tahsislerini iptal etme girişimlerine karşılık, Bursa‘da CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki olan BURULAŞ’ın Diyanet Mola’yı kaldırmaya çalıştığını belirtti.
Tartışmalar devam ederken, Bursa Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde Diyanet’e mola yeri konusundaki kararın nasıl bir sonuç doğuracağı merak konusu olmaya devam ediyor. Belediye ve Müftülük arasındaki karar çekişmesi ve manevi destek hizmetlerine sağlanan yerin kaldırılmasıyla ilgili açıklamaların ardından, kamuoyunda farklı görüşler ve yorumlar da dile getirilmeye devam ediyor.