1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa Şehir Hastanesi’nde Skandal! Medikal Ürünler Hastalara Kullanılmış Gibi Gösterilerek Satıldı, 8 Milyon Liraya Mal Oldu!

Bursa Şehir Hastanesi’nde Skandal! Medikal Ürünler Hastalara Kullanılmış Gibi Gösterilerek Satıldı, 8 Milyon Liraya Mal Oldu!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa Şehir Hastanesi’ne ait medikal ürünleri açığa çıkardıktan sonra satışa çıkaran ve kamu zararına 8 milyon liradan fazla yol açan 5’i kamu görevlisi 6 sanık hakkında iddianame düzenlendi. Sanıklar, “zimmet” ve “nitelikli zimmet” suçlarından yargılanacaklar. Baş müfettiş raporuna dayanarak hazırlanan iddianamede, hastalara gösterilen ve sonra satışa çıkarılan tıbbi malzemelerin steril odada biriktirildiği belirtildi.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığınca tıbbi malzemelerin satışıyla ilgili düzenlenen iddianamede, ecza deposu personeli M.K’nin, başka bir kuruluşa malzemelerin satış teklifi üzerine soruşturma başlatıldı. Medikal malzemelerin Devlet Malzeme Ofisi üzerinden ihaleyle tedarik edildiği ve piyasaya yarı fiyatına sürülmek istendiği ortaya çıktı.

Bursa Şehir Hastanesi’nde ameliyathane malzemelerinin kurum dışına çıkarıldığı tespit edilirken, C.I’nın depoda ele geçirilen 7 milyon 764 bin 202 liralık tıbbi ürünün 34’ünün hastanenin envanterine kayıtlı olduğu belirlendi. Sanıkların ve yakınlarının hesaplarına gönderilen paralar da iddianamede yer aldı.

Sanıkların tıbbi ürünlerin satışından elde ettikleri geliri ortak kullandıkları ve bazı yazışmaların ortaya çıktığı belirtildi. Kullanılmış malzemelerin sterilize edilerek tekrar kullandırılmaya çalışıldığı da iddianameye eklendi.

A.H.A, C.I. ve H.Ş’nin “zimmet” suçundan, D.B, H.Ş. ve T.S’nin ise “nitelikli zimmet” suçundan cezalandırılmaları talep edilen iddianame sonucunda davalar Bursa 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. Mayıs ayında gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan C.I. ve diğer sanıklar adliyeye sevk edilmiş, tutuklanan ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan isimler olmuştur.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa Şehir Hastanesi’nde Skandal! Medikal Ürünler Hastalara Kullanılmış Gibi Gösterilerek Satıldı, 8 Milyon Liraya Mal Oldu!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin