1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Deniz Suyu Kalitesi Tespit Edildi: Hangi Plajlar Güvenli?

Bursa’da Deniz Suyu Kalitesi Tespit Edildi: Hangi Plajlar Güvenli?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre, Marmara Denizi’ne kıyısı bulunan Gemlik’te 8, Mudanya’da 9 ve Karacabey’de 3, İznik Gölü kıyısında ise 4 olmak üzere toplam 24 kamp ve plajda numune alındı.

Yapılan analizler sonucunda deniz suyundan alınan numunelerin 22 plajda değerlerin altında, 2 plajda ise kılavuz değerle zorunlu değer aralığında olduğu belirlendi.

Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, kılavuz değerlerin altında ise “iyi kalitede su (girilebilir)”, kılavuz değerle zorunlu değer arasındaysa “orta kalitede su (girilebilir)”, zorunlu değerlerin üzerindeyse ise “kötü kalitede su (girilemez)” tespitlerine yer verildiği ifade edildi.

Bursa‘nın “İyi ve Orta” deniz suyuna sahip sahilleri ve plajları da açıklandı. Büyükşehir Belediyesi Gemlik Narlı Halk Plajı, Karacaali Gençlik Kampı, Küçükkumla Halk Plajı, Büyükşehir Belediyesi Kurşunlu Kadınlar Plajı, Hasanağa Kadınlar Plajı ve Büyükkumla Halk Plajı gibi plajlarda “iyi kalite su”, Büyükşehir Belediyesi Kumsaz Halk Plajı’nda “orta kalite su” belirlendi. Diğer plajlarda da benzer şekilde su kalite değerlendirmesi yapıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Deniz Suyu Kalitesi Tespit Edildi: Hangi Plajlar Güvenli?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin