Bursa’da, Mudanya Üniversitesi’nin Mütevelli Heyeti Başkanı olan Gıyasettin Bingöl, katıldığı BTÜ Konuşmaları etkinliğinde eğitim alanındaki yatırım ve çalışmalarını detaylı bir şekilde anlatarak, özellikle gençlere başarılı ve iyi bir insan olmanın sırlarını paylaştı. Bu önemli etkinlik, BTÜ’nün dördüncü sezonunun 34. bölümünde gerçekleşti.
BURSA (İGFA) – Bingöl, Mimar Sinan Yerleşkesi’nin Turkuaz Salonunda düzenlenen programa, Bursa Teknik Üniversitesi (BTÜ) Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar ile birlikte rektör yardımcıları; Prof. Dr. Beyhan Bayhan, Prof. Dr. Sinan Uyanık ve Prof. Dr. Barış Tamer Tonguç, akademik ve idari personel ve çok sayıda öğrenci katıldı.
“Kendi Geleceğini Şekillendir: Hayaller, Hedefler ve Azim” başlıklı konuşmasında, Gıyasettin Bingöl, ekonomik ve sosyal olanaksızlıklar içinde eğitim hayatını tamamladıktan sonra, kariyer adımlarını nasıl attığını dinleyicilere aktardı. Bingöl, 1980 yılında Bursa’da ilk kültür eğitim kitapevi olan BKM’yi açtıklarını, bununla beraber birçok zorluğun üstesinden gelerek Bursa Kitapçılar Çarşısı’nı kurduklarını ifade etti. Bu çarşının, üniversite öğrencileri tarafından en çok tercih edilen yerlerden biri haline geldiğini belirten Bingöl, “Toptancılıkla başladığımız bu kariyer yolculuğumuz, dershaneler, kolejler ve nihayetinde Mudanya Üniversitesi’nin kuruluşuyla devam etti” dedi.
Bingöl, günümüzde BKM’nin yaklaşık 3000 çalışanıyla günde 100.000’in üzerinde kitap sattığını, okulun da Türkiye’de ilk 250 içerisinde yer aldığını açıkladı. Ayrıca, Mudanya Üniversitesinin kuruluş sürecini anlatan Bingöl, üniversite açmak için kendini 18 yıl boyunca hazırladığını ve dünya genelindeki üniversiteleri gezdiğini belirtti. “Sonuç olarak, bugün üç yılı geride bırakan Mudanya Üniversitesini kurarak Bursa’ya değerli bir hizmet sunduğumuza inanıyorum. Doğup ve büyüdüğüm şehrin kıymetini her zaman bilen biri olarak çok gururluyum” ifadelerini kullandı.
“ÇOK ÇALIŞIN, İYİ BİR İŞ İNSANI OLUN”
Gıyasettin Bingöl, başarı yolunda çok çalışmanın ve çile çekmenin önemine değinerek, gençlere “çok çalışın” tavsiyesinde bulundu. Bursa Teknik Üniversitesi’nin önemli başarılara imza attığını vurgulayan Bingöl, burada eğitim gören öğrencilerin çok şanslı olduğunu dile getirdi. “BTÜ mezunları; yabancı dil bilen, okuyan, zeki ve dünya ile rekabet edebilen iş insanı olmalıdır. Çünkü çağın mesleği bu. Bursa şu anda 17 milyar dolar ihracat yapıyor ve üniversitenizin sanayi ile sıkı iş birlikleri mevcut. Bu sistemi iyi anlamalı ve başarılı iş insanları olmalısınız” şeklinde konuştu.
Öğrencilerle ticarette başarılı olmanın sırlarını paylaşan Gıyasettin Bingöl, etkinlik sonrasında öğrenciler tarafından yöneltilen soruları da yanıtladı. Konuşmasının sonunda, BTÜ öğrencilerine BKM Kafe ve kitapevlerinde indirim uygulanacağı müjdesini verdi. Program, BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar’ın Gıyasettin Bingöl’e plaket takdim etmesi ve ardından toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.