1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Geri Dönüşüm Tesisi Yangınında Faciadan Dönüldü! Detaylar Ortaya Çıktı

Bursa’da Geri Dönüşüm Tesisi Yangınında Faciadan Dönüldü! Detaylar Ortaya Çıktı

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa‘nın Yıldırım ilçesi Vakıf Köyü Yolu Caddesi Çelebi Mehmet Mahallesi’ndeki geri dönüşüm tesisinde 23 Temmuz’da saat 09.00 sıralarında yangın çıktı. Olay yerine ihbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Alevler, tesisteki yanıcı maddelerin etkisiyle hızla çevrede bulunan fabrikalara da sıçradı. Evlere ulaşmaması için tedbir alındı ve yerleşim yerleri ile fabrikalar arasına barikat kuruldu. Diğer fabrikalarda da alevlerin sıçramaması için soğutma çalışmaları başlatıldı. Toplamda 5 fabrika ve 1 depo kullanılamaz hale geldi ve 48 araç ile 95 personelin 3 saat süren çalışması sonucunda 360 ton su kullanılarak yangın söndürüldü. Alevler 3 saat içinde kontrol altına alındı ancak soğutma çalışmaları sabaha kadar devam etti. Yangında dumandan etkilenen 1 itfaiye eri olduğu belirtildi.

Geri dönüşüm tesisi, elyaf üretimi yapılan ev tekstili firması, karton üretimi yapılan kağıt fabrikası, strafor fabrikası, tekstil dokuma fabrikası ve boş depo olmak üzere toplamda 5 fabrikanın yangın sonucu kullanılamaz hale geldiği belirtildi. Yangının çıkış nedeni üzerinde yapılan çalışmalar devam ederken, ilk incelemelere göre yangının sebebinin geri dönüşüm tesisinde kullanılan motorlar ile hurda plastiklerin ısınmasının etkisiyle naylon ve plastiklerin ürettiği gazın alev alması olduğu belirtildi. Yangının hızla yayılmasının sebebi ise plastiklerin işlenmesi sırasında ortaya çıkan gazlar olarak değerlendiriliyor. Başsavcılığın soruşturmasının ardından kesin çıkış nedeni belirlenecek.

Afrika sıcakları, Fas, Cezayir, Tunus, Libya, Mısır, Sudan gibi ülkelerden gelen sıcak hava dalgalarına verilen isimdir. Ülkemizde etkili olduğunda kuru ve çok sıcak bir hava dalgası oluşturan Afrika sıcakları genellikle uzun soluklu olmaz. Diğer bir ismi ise eyyamı bahur olarak bilinir. Bu tür sıcak hava dalgalarının etkisi altında kalan bölgelerde dikkatli olunması gerekmektedir.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Geri Dönüşüm Tesisi Yangınında Faciadan Dönüldü! Detaylar Ortaya Çıktı
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin