1. Haberler
  2. Gündem Haberleri
  3. Bursa’da Infaz Koruma Memurunu Şehit Eden Terörist Yakalandı – İşte Detaylar!

Bursa’da Infaz Koruma Memurunu Şehit Eden Terörist Yakalandı – İşte Detaylar!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Geçtiğimiz yıl 20 Nisan’da Bursa’da infaz koruma memurlarının bulunduğu servisin geçişi sırasında kumandalı el yapımı patlayıcı ile yapılan saldırı sonucunda infaz koruma memuru Cengiz Yiğit’in şehit olduğu ve 23 kişinin yaralandığı olayın faillerinden biri olan ‘Emre Zafir’ kod adlı Cebrail Gündoğdu’nun, Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde saklandığı belirlendi. Gündoğdu’nun İzmir’in Bergama’dan Menemen’e kadar birçok ilçede örgütün hücre evlerinde kaldığı tespit edildi. Menemen’de yapılan operasyonla yakalanan Gündoğdu’nun aynı zamanda 2017 yılında Buca’da gerçekleşen cezaevi aracına düzenlenen bombalı saldırının da faili olduğu ortaya çıktı.

Soruşturma kapsamında Bursa’daki saldırıda Gündoğdu’ya yardım ettikleri iddiasıyla 7 şüpheli gözaltına alındı. Ardından adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden 4’ü tutuklanırken, 3’ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. İddianame hazırlanarak, Gündoğdu hakkında çeşitli suçlamalarla dava açıldı ve diğer sanıkların da yargılanmasına devam edildi.

Yargılama sürecinde, Gündoğdu’ya ait davalar birleştirilerek İzmir 18’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Savcı, Gündoğdu’nun çeşitli suçlardan ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezası talep etti. Ayrıca diğer 7 sanık hakkında da hapis cezaları istendi.

Sanıkların savunmaları alındıktan sonra mahkeme heyeti, kararını açıkladı. 4 sanık beraat ederken, diğer 3 sanık örgüte yardım suçundan hapis cezasına çarptırıldı. Tek tutuklu sanık Gündoğdu ise farklı suçlamalardan ağırlaştırılmış müebbet ve hapis cezalarına çarptırılarak tutukluluğunun devamına karar verildi.

Mahkeme kararının ardından dava sonuçlandı ve Cebrail Gündoğdu’nun tutukluluğunun devamına hükmedilirken, diğer sanıkların aldığı cezalar ve beraat kararları açıklandı. Buca’daki olayla ilgili Gündoğdu’nun beraatine karar verilirken, Bursa saldırısına ilişkin ağır cezalarla cezalandırıldığı belirtildi. Davanın sonuçlanmasıyla birlikte adaletin yerini bulduğu ve suçluların cezalandırıldığı anlaşıldı.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Infaz Koruma Memurunu Şehit Eden Terörist Yakalandı – İşte Detaylar!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin