1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Kaçak Göçmen Operasyonu: 63 Kişi Yakalandı!

Bursa’da Kaçak Göçmen Operasyonu: 63 Kişi Yakalandı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa’da kaçak göçmenlerin barındırıldığı tespit edilen adreslere düzenlenen operasyonda, Suriye, Afganistan, Pakistan ve Irak uyruklu 63 kişi yakalandı. İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, yapılan takibin ardından ‘şok evler’ olarak adlandırılan 6 ayrı adrese sabah saatlerinde operasyon düzenledi. Bu operasyon sonucunda kaçak göçmenlere ev kiraladıkları belirlenen S.S., M.S.S., R.I. ve E.S. isimli şüpheliler de gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilirken, kaçak göçmenler ise İl Göç İdaresi’ne teslim edilerek sınır dışı edilmek üzere bekletildi. Operasyon sonucunda yakalanan 63 kaçak göçmenin hangi yollarla ülkeye girdikleri ve nasıl bu adreslere yerleştirildikleri konusunda detaylı soruşturma başlatıldı.

Bu tür operasyonlarla kaçak göçmenlerin barındırıldığı yerlerin tespit edilip, bu illegal faaliyetlere son verilmesi amaçlanıyor. Kaçak göçmenlerin ülkedeki varlıkları çeşitli güvenlik risklerine yol açabilir ve bu sebeple Emniyet Müdürlüğü ekipleri sık sık benzer operasyonlarla bu duruma müdahale ediyor.

Bursa’da gerçekleştirilen operasyon, kaçak göçmenlerin ülkedeki varlığının ortaya çıkarılmasında önemli bir adım oldu. Operasyon sırasında sabitlenen 6 ayrı adreste kaçak göçmenlerin barındırıldığına dair kesin deliller elde edilerek, bu illegal faaliyetlerin sonlandırılmasına yardımcı olacak bilgilere ulaşıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğü ekipleri, kaçakçılıkla mücadele kapsamında yaptıkları operasyonlarla ülkeye yasa dışı yollarla giren kişilere karşı etkili bir mücadele yürütüyor. Bu tür operasyonlarla kaçak göçmenlerin barındırıldığı adreslerin tespit edilmesi ve bu illegal faaliyetlerin önüne geçilmesi hedefleniyor. Operasyonlar sonucunda yakalanan kaçak göçmenlerin ülkelerine sınır dışı edilmesi suretiyle yasal süreç işletiliyor.

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Kaçak Göçmen Operasyonu: 63 Kişi Yakalandı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin