1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Bursa’da Kardeşlerin Mirası: Zeynep’e Umut Işığı!

Bursa’da Kardeşlerin Mirası: Zeynep’e Umut Işığı!

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bursa‘da yaşayan Songül ve Erkan Kanbay çifti, 23 yıl önce evlenmişlerdir. Bu evlilikten Muhammed Efe (18), Miraç Ege (14) ve Eren (13) isimli üç çocukları dünyaya gelmiştir. Ancak maalesef çocuklar, doğduktan kısa bir süre sonra karaciğer yetmezliği sebebiyle hayatlarını kaybetmişlerdir. Bunun üzerine çift, 2020 yılında Zeynep adında bir kız çocuğuna daha sahip olmuştur. Ancak Zeynep’in de doğuştan karaciğer yetmezliği teşhisi konulmuştur.

Zeynep’in durumu her geçen gün kötüye gitmekte ve sadece mama ile beslenmesi gerekmektedir. Çocuğun hayatta kalabilmesi için acil bir karaciğer nakli gerekmektedir. Bu sırada İstanbul’da bir hadise sonucu beyin ölümü gerçekleşen 1.5 yaşındaki bir bebeğin ailesi, organlarını bağışlamaya karar verir. Bu bağışlanan karaciğer, Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde bulunan Organ Nakli Merkezi Müdürü Prof. Dr. Ekrem Kaya ve ekibi tarafından Zeynep’e başarılı bir şekilde nakledilir.

Kanbay ailesi, Zeynep’in ameliyat sonrası durumunun iyileşmeye başladığını gözlemlemektedir. Küçük kızın bağışıklık sisteminin korunması için özel bir odada özenle bakıldığı belirtilmektedir. Songül Kanbay, Zeynep’in hastanede istediği yiyecekleri yolda görememesinin acısını yıllardır yaşadığını dile getirir. Kızının ameliyat sonrası normal bir çocuk gibi sağlıklı yaşayabilmesinin büyük bir mutluluk olacağını ifade eder.

Songül Kanbay, Zeynep’in ameliyat sonrası en çok istediği çubuk krakeri ona alıp yedirebileceği hayalini gerçekleştirmenin heyecanını taşımaktadır. Kızının bu basit isteğini karşılayabilmenin sevinciyle doludur. Bu vesileyle, Kanbay çifti, bağışlanan organla kurtulan Zeynep’in sağlıklı bir şekilde büyüyeceği umudunu taşımaktadır.ahren-Okuyalık-taslak

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
Bursa’da Kardeşlerin Mirası: Zeynep’e Umut Işığı!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

İa Haber ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

Bizi Takip Edin